Nå kan lillebror bli børshai, og bestefar gå dundrende konkurs

SPILL I VEI! – Her er det nye Aurskog-Hølandspillet, sier Jonas Grahn fra Aurskog-Høland Fotballklubb og Michelle Johnsen fra Aurskog-Høland håndball.  Bak: Kine Holtet (t.v.) og Bjørg Lunder fra Høland og Setskog Sparebank, som står for lanseringen av spillet, og Atle Martinsen fra Grafisk Service AS som har stått bak design og produksjon.

SPILL I VEI! – Her er det nye Aurskog-Hølandspillet, sier Jonas Grahn fra Aurskog-Høland Fotballklubb og Michelle Johnsen fra Aurskog-Høland håndball. Bak: Kine Holtet (t.v.) og Bjørg Lunder fra Høland og Setskog Sparebank, som står for lanseringen av spillet, og Atle Martinsen fra Grafisk Service AS som har stått bak design og produksjon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå kommer oppfølgeren til Aurskog-Hølandspillet.

DEL

Nå kan lillebror bli børshai, og bestefar gå dundrende konkurs. Det er i det nye Aurskog-Hølandspillet, som nå lanseres, at dette er to mulige scenarioer. Men forhåpentligvis vil spillet gi mer lykke og glede enn det skisserte familiedrama.

Mal for Aurskog-Hølandspillet er det tradisjonsrike Monopolspillet. Bak lanseringen og produksjonskostnadene av spillet står Høland og Setskog Sparebank, mens Grafisk service AS på Bjørkelangen har stått for design og produksjon.

Les også: Tommy (23) fikk stipend på 50.000 kroner: – Kjempestas! Og veldig overraskende

Stian Norum Herlofsen og Ida Larmo har også bidratt med foto og illustrasjoner i forbindelse med designet.

– Lokale lag og foreninger får tilbudet om salg av spillene, forteller salgs- og markedskonsulent i Høland og Setskog Sparebank, Bjørg Lunder.

Les også: — Her skal jeg bli gammel! Jeg trenger å puste, og det får jeg bedre til i Kabelvåg enn på Bjørkelangen

En tilsvarende spillvariant, også med navn Aurskog-Hølandspillet, fantes for et 30-talls år siden. Da var det Aurskog IL som sto for utgivelsen.

Les også: Kulturstipend til Herlofsen

– Den første ideen til en ny versjon ble luftet for et par år siden. Nå er det en realitet, sier Atle Martinsen ved Grafisk service.

I forhold det opprinnelige Monopol, hvor spillerne handlet med hus og kun kontanter, er det i dagens spill investering i aksjer i selskaper det handler om. For øvrig følger spillereglene de gamle tradisjonelle. Som seg hør og bør i et Aurskog-Hølandspill er det ikke eiendommer og bedrifter i Oslo, men lokale selskaper som finnes på spillebrettet.

Les også: Alle piler peker oppover for sparebanken – og snart skal de inn i nye lokaler

– Pakking og klargjøring av spillene, som det i første omgang er produsert 2000 av, er i full gang, forteller Kine Holtet i banken, og røper en annen lite hemmelighet. I 20 av eskene finnes et gullkort som gir aksjer for 2000 kroner i Høland og Setskog Sparebank.

Artikkeltags