Gå til sidens hovedinnhold

Spente foran årets TV-aksjon: – Bli med!

Denne gjengen er spente på årets TV-aksjon, siden giverne vil møte digitale bøssebærere i år.

TV-aksjonen NRK 2020 går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 18. oktober.

Ildsjelene som jobber med TV-aksjonen i Aurskog-Høland er opptatt av å formidle givermulighetene. For selv om det på grunn av koronasituasjonen ikke kommer bøssebærere på døra i år, er det mulig å gi penger likevel. Denne gang via digitale løsninger.

«Den enkleste måten å engasjere seg på er å opprette en egen digital bøsse og samle inn penger i ditt nettverk», heter det fra TV-aksjonen sentralt.

Flere muligheter

Den lokale komiteen i Aurskog-Høland håper så mange som mulig vil bli med på dugnaden. De kan fortelle at både kommunen, privatpersoner, politiske partier og flere lag og foreninger rundt om i bygda allerede har opprettet digitale bøsser, men at det alltid er plass til flere.

Torsdag formiddag var det opprettet 60 slike bøsser.

– Det vil være mulig å gi til disse bøssene helt fram til 1. november, sier Finn Grimsrud.

Han understreker at det også er mulig å vippse penger til årets TV-aksjon.

– Spesielt i år

Til dem som ikke føler seg trygg på disse løsningene, er det kanskje mulig å få hjelp av for eksempel barnebarn eller andre i nærheten av seg, mener TV-aksjonsgruppa.

– Eller følg med på TV-sendingen søndag, så blir det forklart der, minner Elisabeth Fagersand om.

Hun har vært med i flere år, og synes det er fint «å gjøre en liten innsats for en god sak». Likevel innrømmer at det blir en spesiell TV-aksjon i år.

– Jeg kommer nok til å savne det å møte mennesker, sier hun.

Samtidig tror hun at en digital innsamlingsmåte har kommet for å bli.

Finn Grimsrud nikker og er enig. Han har vært med på dette siden 1990-tallet, og har egentlig ventet på en slik ordning.

Else Marie Stuenæs tipper at det neste år vil bli en kombinasjon av gammel og ny metode.

Litt vondt i magan

Elisabeth Kongerud medgir at TV-aksjonen i år er omdiskutert på grunn av WWFs rovdyrpolitikk.

– Ja, jeg har fått noen henvendelser om det. Jeg har hatt litt vondt i magan sjøl. Tanken om å ikke være med i år, har streifa meg. Samtidig er tiltaket om bekjempelse av plast i havet godt, sjøl om man ikke støtter WWFs syn på rovvilt.

Gruppa er opptatt av skolenes innsats, og Else Marie Stuenæs forteller at lærere og elever har satt fokus på temaet plast i havet og naturen, og på miljø og gjenbruk. Det mener hun er bra.

Les også:

Det blir en litt annerledes TV-aksjon i år

Slik stiller han seg til boikott av TV-aksjonen

Kommentarer til denne saken