Speiderne feiret 80 år – Harald var leder i 36 år!

Står sammen: Her er William Engeland, Lise Roll-Hansen og Harald Stokstad sammen på feiringen. Harald var leder i 36 år, Lise er dagens leder og kanskje ser vi William som leder om noen år? FOTO: MIKE HILLINGSETER

Står sammen: Her er William Engeland, Lise Roll-Hansen og Harald Stokstad sammen på feiringen. Harald var leder i 36 år, Lise er dagens leder og kanskje ser vi William som leder om noen år? FOTO: MIKE HILLINGSETER

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

SØRUMSAND: KFUK-KFUM Speidere på Sørumsand inviterte både de unge, og de litt eldre, speiderne til en koselig feiring.

DEL

Det var mange som tok turen til Sørumsand Misjonshus på onsdagskvelden for å være med på feiringen av speiderne. Det syns leder av Sørumsand KFUK-KFUM Speiderne, Lise Roll-Hansen, var gøy.

– Det var morsomt at så mange tok turen! Noe av det viktigste for meg er å få formidle den kristne tro og hvor viktig det er å være glad i naturen vår. Det er det beste jeg vet med speideren. Samtidig får barna oppleve mye fint sammen og de får venner for livet.

Lise Roll-Hansen var tidligere speider i mange år, før hun ble lærer og ikke var så aktiv lenger.

– Jeg var speider på 50-tallet, men så var det en periode der hvor jeg ikke var veldig aktiv. Men nå ble jeg pensjonist og spurte om de trengte litt hjelp fra meg. Det gjorde de jo, så her er jeg i dag.

Tidligere leder

En av de som holdt tale under feiringen var Harald Stokstad. Han var med på å starte opp avdelingen for guttene for mange år siden.

– Det er jo hovedsaklig jentespeiderne som feirer 80 år i år, da det først var kun jenter. Guttene startet opp tidlig på 70-tallet og i 1973 ble jeg leder. De neste 36 årene var jeg aktiv som leder her, men ga meg i 2009.

Landssjef: Gunvor Meling som er landssjef tok også turen innom for å gratulere speiderne med 80-års jubileum.

Landssjef: Gunvor Meling som er landssjef tok også turen innom for å gratulere speiderne med 80-års jubileum. Foto:

Selv om det er en stund siden Harald var aktiv i klubben så mener han jobben speiderne gjør er like viktig i dag som på 70 tallet.

– Absolutt! Speiderarbeidet er like viktig hele tiden. Man får et sunt forhold til friluftsliv, menighetsarbeid og det er et utrolig godt tilbud til barn og unge. Jeg ser også at barna setter like stor pris på det å være med i speiderne i dag som de gjorde for mange år siden.

– Det er gøy!

Det var også mange unge gutter og jenter der som løp rundt i speideruniformene sine. En av disse var William Engeland (11) som har vært speider siden 2.klasse.

– Jeg syns det er veldig morsomt å være speider. Det er spesielt gøy å dra på leire! Det gjør vi et par ganger i året og der lærer vi å lage bål, knyte knuter og vi får ha det morsomt med vennene våre. Det er også masse underholdning der, så det er veldig gøy!

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Artikkeltags