Fra Irmas herjinger til Momoen

IVRIGE INDRE-LESERE: Nicky Orta (t.v.) og Bill Scott gleder seg til å spille for Tom Frogner på Moe søndag. FOTO: PRIVAT

IVRIGE INDRE-LESERE: Nicky Orta (t.v.) og Bill Scott gleder seg til å spille for Tom Frogner på Moe søndag. FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 1 år gammel

MOMOEN: Søndag trenger ikke hølendingene å reise langt for å høre musikk i verdensklasse, og noen av musikerne kommer seg til Norge med orkanen Irma i hælene...

DEL

- Etter en meget spennende periode taler nå 99 prosent for at guttene kommer. Flyplassen i Miami åpnet kl 04.00 tirsdag morgen, gutta har fly onsdag kveld klokka 22.15, og Norwegian varsler fly i rute, sier konsertarrangør og momoing Tom Frogner.

Bill Kooly Scott og Nicky Orta, som begge spiller i Translantic Express, konsertattraksjonen på Momoen søndag, bor i Florida, der orkanen Irma har forårsaket store ødeleggelser den siste tida.

- Begge  har greid seg godt i Fort Lauderdale. Hus og hjem står, selv om strømmen har vært noe borte. Trommeslager J.D. Anderson har spilt i Boston fredag og lørdag. Han håper å få plass på fly hjem til Florida tirsdag. Kona til J.D. og hans barn er sikre. De har vært hos hennes foreldre, men alle rapporter tyder på at huset deres står ennå, forteller Frogner.

Musikerne han har hyret under navnet Transatlantic Express er noe utenom det vanlige.

Les også: Kortreist kvalitet

- Jeg kan med hånda på hjertet si at Aurskog-Høland ikke har hatt så gode artister i sin sjanger siden Edmundo Ross spilte på Tangen i 1968, forteller Tom Frogner.

I 2001 kjøpte Frogner seg leilighet i Fort Lauderdale i nærheten av Miami. Musikkinteressert som han er, oppsøkte han de lokale musikklubbene.

Her møtte han vokalisten Bill Kooly Scott. Karene ble gode venner og siden 2006 har Scott vært i Norge mellom 20 og 25 ganger, og hver gang har Frogner fikset spillejobber for mannen med fløyelsrøsten.

– Bill er oppdratt i baptistmenigheten. Å være på baptistgudstjeneste med gospelkor i Fort Lauderdale er helt rått. For noen sangere, proklamerer Frogner.

Med i orkesteret er også andre venner fra Frogners lange musikerliv: Paul «Palle» Wagnberg på Hammond B3-orgel, saksofonist Petter Wettre og gitarist Staffan William-Olsson.

Les også: Stuttreist-billetter revet vekk

Bandet spiller alt fra jazz og blues til soul og pop.

Billetter selges i døra.

Artikkeltags