Nærmest som levende glansbilder strålte elevene ved Elizabeth Svarstad Ballett da skolen inviterte til juleforestilling i festsalen på Blaker Skanse.

Rundt 25 barn i alderen fire til 13 år danset koreografier av ballettpedagog Merete Omtvedt, og en fullsatt sal av foreldre, besteforeldre og søsken kunne applaudere begeistret!

Elizabeth Svarstad fra Blaker er utdannet ballettpedagog fra Den norske balletthøyskole (nå Høyskolen Kristiania) og startet ballettskolen på Blaker Skanse i 2010.

– Jeg er glad for at det er mulig for henne å drive ballettskole i Blaker og tilby undervisning til barn i vårt distrikt, sier innehaver Elizabeth Svarstad.

Som ung måtte hun reise til Kjeller, Strømmen og Oslo for å ta dansetimer og følge drømmen om å bli danser.

– Med ballettskolen på Blaker finnes det et tilbud som gjør barneballett og klassisk ballett tilgjengelig for barn og unge som ellers ville hatt lang reisevei til nærmeste ballettskole. Det er en glede å kunne legge til rette for at barn som ønsker å danse ballett får ønsket sitt oppfylt

Skolen tilbyr undervisning i barnedans og klassisk ballett for barn fra to år og oppover og har elever fra Blaker, Sørumsand, Auli, Årnes, Fetsund og Aurskog. Omtvedt er utdannet ballettpedagog fra samme sted og er engasjert som ballettpedagog ved skolen dette året.