Gå til sidens hovedinnhold

Søskenpar med suksess

Konkurrentene ser som regel bare ryggen til søskenparet Granli. Snart reiser de til Frankrike, Silje som supporter og Joakim som utøver.

For Silje og Joakim Granli er det full gass for tiden. I helgen innkasserte søsknene fra Aurskog hver sin totalseier i norgescupen i ATV for 2021.

Kommende helg er duoen på plass i Frankrike der storebror kjører lag-EM og Silje er med som supporter og for å få se tittet litt på internasjonal ATV-kjøring på nært hold.

– Planen min er å kjøre litt internasjonalt neste år, nå når ting forhåpentligvis blir som normalt igjen, sier Silje.

Som vinner av fjorårets cup, var hun tittelforsvarer, en oppgave hun løste på en optimal måte.

Forsvarte tittelen

Hun setter fjorårsseieren et hakk høyere.

– Da var ikke noe avklart før siste heat var kjørt. Samtidig var det min første totalseier i norgescupen. Det er noe en husker, sier Silje som ikke sikker under en stol at det var full jubel i Granli-leiren etter at familien tok The double på Jevnaker lørdag. For Joakim smakte triumfen ekstra godt etter at han tapte sammenlagtseier med minst mulig margin i fjor. I år feide han all tvil til side; Han vant han samtlige tre heat i hver av de tre rundene årets norgescup var komprimert til.

Lag-EM neste

Noe rom til feiring og hvile på laurbærene ble det derimot ikke. Kommende helg skal han representere Norge i lag-EM i Frankrike, men før det må han tre dager i Kongens klær på Setermoen før turen går sydover til Frankrike torsdag.

– Det går i ett nå. Jeg kom hjem på permisjon torsdag kveld. Fredagen gikk med til siste sjekk av ATV-en. Lørdag ble norgescupfinalen kjørt på Jevnaker, mens og søndagen fram til jeg måtte dra til Gardermoen for å rekke fly til Tromsø gikk med til å klargjøre og pakke til turen til Frankrike.

– Pappa og Silje kjører ATV-en, reservedeler, verktøy og konkurranseutstyret nedover, mens jeg kommer etter med fly, forteller Joakim på telefonen på bussen mellom flyplassen og militærleiren. Der han skulle være på plass på oppstillingen tidlig mandag morgen. Kanskje med litt skryt fra troppssjefen.

– Han sa til meg at jeg måtte komme tilbake som norgescupvinner da jeg søkte permisjon. Jeg skal i alle fall informere han om det. Så får vi se, sier en glad, men sliten norgescupvinner.

Kommentarer til denne saken