2 måneder for 49 kroner! Lokalavisen når det passer deg.

I over ett år har Pernille Olestad Jensen (23) fra Sørumsand ofret både nattesøvn og fritid for å utvikle et produkt som skal gjøre det lettere for musikere å utveksle ideer og inngå samarbeid med hverandre.

– Musebox lar brukeren sveipe mellom 15-sekunders anonyme lydfiler, filtrert etter sjanger. Når to musikere liker hverandres lydfiler og dermed «matcher», åpnes profilene og man kan begynne å snakke sammen, forklarer gründeren, som har en bachelor i kreativ markedskommunikasjon fra Høgskolen Kristiania.

Vil utvikle nye sjangere

– Grunnen til at lydfilene er anonyme før man eventuelt «matcher» med en annen bruker, er at man skal kunne bedømme på bakgrunn av kvalitet – ikke hvem musikeren er og hva slags erfaring vedkommende har, sier Jensen.

Enten man er en musiker som ønsker å inngå et samarbeid med likesinnede, en produsent som ser etter interessante artister, eller en musikkspire som ønsker tilbakemelding på en låt – da er Musebox det perfekte stedet å begynne.

Hun håper appen på lang sikt vil bidra til å endre bransjen.

– Vi mener at ved å forbedre måten musikere kommer i kontakt med hverandre på ikke bare vil bidra til kreativ utvikling blant de individuelle artistene, men også være med på å utvikle og skape nye sjangere og musikkstiler, sier hun.

Sørumsokningen mener Musebox kan være et glimrende verktøy også for hobbymusikere som ikke vet hvordan de skal ta musikken sin et steg videre.

– Det finnes for eksempel mange dyktige sangere som ikke vet hvordan man skriver eller produserer musikk. Men plutselig møter du noen som ønsker å gjøre det for deg. Da har du mulighet til å videreutvikle talentet ditt uten å bruke tid på å lære deg noe helt nytt. Og kanskje blir du og den du møter det neste store.

Hun har vært involvert i Musebox-prosjektet i litt over ett år, som kommunikasjonsansvarlig og designer av både app og hjemmeside.