Gå til sidens hovedinnhold

– Vi visste ingenting om dette

Artikkelen er over 3 år gammel

SØRUMSAND: At de skulle bli utnevnt til æresmedlemmer hadde disse karene ingen aning om.

SIFs 100-årsfest ble en feiring av frivilligheten. Da passet det perfekt å utnevne nye æresmedlemmer.

Den engere kresten av æresmedlemmer i Sørumsand IF fikk et solid tilskudd da 100-åringen ble feiret med brask og bram i SIF-hallen lørdag kveld.

Før jubileumsfest var det sju gjenlevende æresmedlemmer i SIF, og seks av dem var til stede for å feire jubilanten. Men mens festen skred fram ble Roger Gulbrandsen (ikke til stede under festen), Morten Bredesen, Thomas Aslaksen og Svein Samuelsen tildelt både æresbevis og blomster for sin utrettelige innsats, og kan nå titulere seg som æresmedlemmer.

Men ingen av dem visste noe som helst på forhånd.

BILDESERIE: Disse var på Sørumsand IFs 100-årsfest

– Minner og opplevelser

– Det er alltid morsomt å bli hedret for frivillighet, og særlig i en tid hvor det ser ut til å bli mindre og mindre av det, sier Morten Bredesen til Indre.

Han sparket fotball for SIF fra 6-årsalderen til seniornivå, var aktiv tennisspiller og har blant annet vært leder av fotballgruppa.

Thomas Aslaksen er av mange betegnet som jentefotballens far på Sørumsand, og har bidratt i fotballen på alle plan, også som trener. Han mener det frivillige arbeidet for SIF har gitt svært mange gode minner gjennom livet.

– Alle minner og opplevelser er veldig mye verdt, og det er hyggelig å treffe så mange her på jubileumsfesten.

Les også

100 års idrettshistorie samlet mellom to permer

 

– Visste ingenting

Svein Samuelsen er kjent av mange som journalist i Indre Akershus Blad gjennom en årrekke. Men han har i tillegg lang fartstid på idrettsbanen både innen friidrett, skøyter og ikke minst håndball, hvor han også har hatt svært mange verv.

Samuelsen er medforfatter for SIFs jubileumsbok og har sittet i jubileumskomiteen.

– Men jeg visste ingenting om dette. De har greid å holde det hemmelig, og alt har foregått bak ryggen på meg, sier Samuelsen – tydelig overrasket.

Det var mye følelser i SIF-hallen lørdag kveld. Mange fikk kjenne på både stolthet, ære, glede, latter og samhold.

– Dette er virkelig moro, med så mye folk og så mange tomler opp. Det gjør at det er verdt all jobbingen, og jeg er stolt, glad og rørt, sier SIFs daglige leder Tonja Orderud.

Også leder Siri Revelsby smilte fra øre til øre.

– Jeg er både stolt og ydmyk i kveld. Særlig utdelingen av æresmedlemskap synes jeg har vært et høydepunkt. Da blir man litt rørt, sier hun.

Les også

Bygd på dugnad i 100 år

 

Stolte, med god grunn

Arrangøren var litt spent på om SIF-hallen ville fylles under jubileumsfesten. Men det ble ikke noe problem.

– Det er utsolgt, så vi er strålende fornøyde. Salget av billettene har gått av seg selv, sier Jan Gunnar Halstvedt og Vidar Granaas fra festkomiteen.

Den har bestått av 13 personer, og det er ikke få dugnadstimer som er lagt ned i forkant av jubileumsarrangementet.

Les også

Har tatt sitt siste spark på ballen – kroppen tåler ikke mer

 

– Vi har holdt på med dette i lang tid, og fredag ble det lagt 400-500 arbeidstimer av seniorgruppa, festkomiteen, teknisk og så videre. Vi er stolte, og det har vi grunn til, sier Granaas, som har ledet festkomiteen.

Ordfører Marianne Grimstad Hansen var ydmyk da hun sto foran 400 frivillige ildsjeler, kledd i sin fineste prakt for å feire klubben i sitt hjerte.

– Jeg er ydmyk for innsatsen som gjøres hver dag, og har vært gjort i 100 år. SIF er en av de viktigste hjørnesteinene i vårt lokalsamfunn. Klubben hadde ikke vært det den er i dag om det ikke hadde vært for alle dere frivillige. sa Hansen.

Les også

Produserer egen strøm: Kari og Svein henter naturkreftene inn i stua

 

– De beste på Sørumsand

Kveldens humoristiske høydepunkt sto Christine Koht for – som sedvanlig med kjolen oppi strømpebuksa og raus med «puppeklem».

– Jeg driver mye med lykkeforskning, og de lykkeligste i verden er de som driver med frivillig arbeid. Tenk hvis alle hadde vært som dere, da hadde vi ikke trengt noe helsevesen. Dere holder Norge oppe, og dere er de beste folka på Sørumsand, slo Koht fast i sin hyllest til de fremmøtte.

Stemningen sto i taket i den festpyntede SIF-hallen. Kvelden var spekket med høydepunkter og historiske tilbakeblikk. Hot Shots spilte opp til dans, og satte punktum for en verdig 100-årsfest.

Kommentarer til denne saken