- Vi er på ballen hele veien

Bygges ut: Fossumjordet på Sørumsand skal bygges ut med 600 boliger og én barnehage. Læringsverkstedet skal stå for utbygging av den private barnehagen.Foto: Anita Jacobsen

Bygges ut: Fossumjordet på Sørumsand skal bygges ut med 600 boliger og én barnehage. Læringsverkstedet skal stå for utbygging av den private barnehagen.Foto: Anita Jacobsen

Artikkelen er over 3 år gammel

SØRUMSAND: Læringsverkstedet er klare for å ta fatt på byggingen av ny barnehage på Fossumjordet. Planen var å være ferdigstilt i 2021 – nå kan prosjektet bli framskyndet.

DEL

Læringsverkstedet på Jessheim skal bygge privat barnehage på Fossumjordet på Sørumsand. Som Indre Akershus Blad omtalte forrige uke, skal jordet fylles med til sammen 600 boenheter, mesteparten leiligheter men også konsentrert småhusbebyggelse og rekkehus.

På tomta er det også satt av 6 mål til barnehage. Her står Læringsverkstedet klare til å bygge, men er avhengige av drift- og kapitaltilskudd fra Sørum kommune. Samtidig setter Husbanken sine krav for at barnehagen skal finansieres gjennom dem.

– Når vi kan sette i gang avhenger blant annet av behovet for plasser. I utgangspunktet var det snakk om 2021, men nye tall viser at mangel på barnehageplasser i kretsen kommer mye tidligere. Vi er i god dialog med Sørum kommune om saken, sier prosjektleder Kjell Roar Kaasa til Indre.

I disse dager ligger konsulentfirmaet Norconsults rapport om nye barnehage- og skolestruktur i Sørum ute på høring.

Tallene fra firmaet er klare: Høy tilflytting gjør at Sørumsand krets vil være i manko på barnehageplasser allerede i 2019. Fram mot 2032 er det forventet en årlig vekst på 420 barn, der aldersgruppen ett til fem år er den som øker mest.

Les også: - Husk å søke barnehageplass.

– Vi følger utviklingen. Vi er på ballen hele veien. Tømrerne er klare, og vi håper å komme i gang så fort som mulig, uttaler Kaasa.

– Hvor mange barn blir det plass til i barnehagen?

– Foreløpig er det ikke tatt stilling til det. Vi må se på behovene. Men vi kan gjerne bygge barnehage til 120 barn.

Det er foreløpig ikke hentet inn arkitekt til bygget, og kostnadene er heller ikke på plass ennå.

– Hittil har vi ligget i ro. Barnehage- og skolestrukturen skal vedtas i kommunestyret 26. april. Når behovet er kartlagt, skal vi igjen sette oss ned med kommunen, sier Kaasa.

– Er barnehagen kun tenkt for Fossumjordets nye beboere, eller for hele Sørumsand krets?

– Vi skal bygge en superfin barnehage som alle foreldrene vil ha ungene sine i, uansett hvor du er bosatt. Men det er mulig at sameie/borettslag kan lage vedtekter som gir beboerne prioritert rett.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken