Jubileumsprogram tar form

Travel leder: Daglig leder Tonja M. Orderud i 100-årsjubilanten Sørumsand IF har travle tider foran seg, og det er et rikholdig program SIF kan by på inneværende år. Foto: Svein Samuelsen

Travel leder: Daglig leder Tonja M. Orderud i 100-årsjubilanten Sørumsand IF har travle tider foran seg, og det er et rikholdig program SIF kan by på inneværende år. Foto: Svein Samuelsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

SØRUMSAND: 100-årsjubileet til Sørumsand IF skal markeres på mange forskjellige måter i løpet av året – selv om selve stiftelsesdatoen er 21. november.

DEL

Gjennom hele året trykker Indre Akershus Blad én jubileumsartikkel hver måned. Denne gang skal vi se nærmere på det som er klart i forbindelse med jubileumsfeiringen.

I lang tid er det jobbet med å skrive jubileumsbok, og dette arbeidet pågår fremdeles, selv om bildematerialet nå er i havn.

– Vi skal for alvor starte presalget av boka under Sørumsand-dagene 9. og 10. juni, forteller daglig leder Tonja M. Orderud.

Da har deadline for bokarbeider vært og produksjonen er i gang for fullt. Selve boka skal ikke lanseres før nærmere jubileumsdatoen.

Under Sørumsand-dagene skal SIF markere seg i år, med stand i sentrum. Det blir forhåndssalg av boka, og ikke minst har starten på det store jubileumslotteret blitt satt i gang.

Tonja M. Orderud vil foreløpig ikke røpe for mye av lotteriets premier, men kan love at premiene er et jubileumslotteri verdig.

Stor familiedag

Det blir salg av egne jubileums-T-skjorter, og egen jubileums- (champagne)brus fra standen til SIF under disse to hektiske dagene.

Ei ny gruppe i Sørumsand IF, bueskyting, vil også vise seg fram under disse dagene.

17. juni trår klubben til med en stor familiedag i Idrettsparken. Da blir det både fotball- og håndballkamper, samt en rekke forskjellige aktiviteter for hele familien.

Også tennisgruppa vil markere denne dagen. Det blir skating i SIFs egen skatepark, hoppeslott, grilling og minikonserter fra scenen.

– Dagen er for hele familien, og vil vise litt av det vi har å tilby i klubben, samt en rekke andre tilbud og aktiviteter for store og små, forteller Tonja M. Orderud.

Kuskerudnebben neste

Kuskerudnebben, friluftsbadet ved Glomma som medlemmer av SIF bygde på 1950-tallet, og som var i klubbens eie fram til kommunen tok over, blir stående i sentrum 19. august.

Da trår svømmegruppa til med både et svømmestevne og en rekke aktiviteter, som vannpolo, synkronsvømming, grilling og karneval der kostymene blant annet er svømmeutstyr fra «gamle dager».

– Rett og slett en stor familiedag ved Glommas bredd, sier daglig leder Orderud, som leder jubileumskomiteen, en komité som har vært i arbeid i over halvannet år allerede.

Håndballens dag

16. september er satt av til håndballens dag i SIF-hallen.

Da blir det presentasjon av lagene som skal spille i srien i løpet av sesongen 2017/2018.

Det blir kamper, blant annet en kamp hvor piker 16 fra 1989, nå piker 44, skal ut på «parketten» igjen for å spille match.

«Garderobekveld»

12. oktober blir det «garderobekveld», en kveld med inspirasjon fra Rorbua på NRK, som sikkert mange av den eldre garde husker.

Her blir det gamle historier, og mulighet for publikum til å bli revet med.

Dette er også den datoen som er satt for den første presentasjonen av jubileumsboka.

Jubileumsfest

18. november, tre dager før selve stiftelsesdagen for 100 år siden, blir det stor fest i SIF-hallen, med blant annet utnevnelse av eventuelt nye æresmedlemmer – og alt annet som hører en jubileumsfest til.

– En egen komité for jubileumsfesten er nedsatt, og i full gang med planleggingen, sier Ordertud

Denne dagen blir også det store jubileumslotteriet trukket.

– Gjennom halvåret, fra begynnelsen av juni, blir det salg av både jubileumsboka og jubileumslotteriet, sier Tona M. Orderud, som sammen med mange andre i SIF går hektiske måneder i møte.

– Selv om programmet allerede er ganske så tettpakket, kan det komme et par arrangementer til som helt sikkert vil bli satt pris på, hvis alt går i orden, legger Orderud til.

Artikkeltags