– Vi får ta dem på kløkt og kilo!

KLARE FOR FEST: – Dette blir en mangfoldig festdag der vi skal vise hva foreningen står for, sier (bak fra venstre) Tonja Orderud, Monica Stensgård og Mona Løvstad. Fotballduoen Peder Kornbakk (foran til venstre) og Kristian Heggedal bidrar til nostalgien med sitt mannskap bestående av gamle helter. Foto: Jon Wiik

KLARE FOR FEST: – Dette blir en mangfoldig festdag der vi skal vise hva foreningen står for, sier (bak fra venstre) Tonja Orderud, Monica Stensgård og Mona Løvstad. Fotballduoen Peder Kornbakk (foran til venstre) og Kristian Heggedal bidrar til nostalgien med sitt mannskap bestående av gamle helter. Foto: Jon Wiik

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

SØRUMSAND: Både dagens og fortidens SIF viser seg fram når idrettsforeningen fortsetter å feire sitt 100-årsjubileum med en bredt anlagt familiefest lørdag.

DEL

– Det blir en uhøytidelig festdag i idrettsparken med noe for enhver smak i et mangfoldig program, som speiler aktiviteten i foreningen både nå og i tidligere tider, sier en ivrig troika i arrangementskomiteen, Mona Løvstad, Monica Stensgård og daglig leder Tonja Orderud, til Indre Akershus Blad.

Nostalgien vil først og fremst bli ivaretatt av et kobbel tidligere fotballhelter fra A-lagets storhetstid i perioden 1985–95.

De skal ut i en 2 x 25 minutters prestisjeduell på hovedbanen mot dagens G16-lag, som i øyeblikket topper kretsens 1. divisjon og trenes av en annen tidligere storspiller, Per Einar Gjelsvik. Unektelig en tøff oppgave for de godt voksne karene.

– Vi får ta dem på kløkt og kilo, bemerker manager Kristian Heggedal og spillende sportslig leder Peder Kornbakk.

Husker du ...

De kan presentere et stjernespekket mannskap, som mange SIF-tilhengere vil nikke gjenkjennende til:

Keeperne Runar Kinn, Nils Tveter og Peder Hagen, pluss utespillerne Bjørnar og Svein Olav Barikmo, Lars Harsheim, Jan Vestby, Espen Orderud, Steinar Bråten, Lars Borg, Morten Holterhuset, Odd Granerud, Emil Borgersen, Jarle Kristiansen, Tom Inge Egedahl og Hallgeir Ous.

Initiativtaker Espen Orderud lover full innsats og nypussede fotballsko. Han ville nok også tatt eventuelle straffer, men der vil Kornbakk ha et ord med i laget.

– Etter at jeg slo ham 5–0 da vi hadde uttaking, blir det nok meg, gliser han.

Heggedal er spent på om alle passer i draktene som er bestilt til anledningen, og medgir at han er høyst usikker på formen til de fleste spillerne.

– For eksempel «Cash» Harsheim. Han starter nok på benken, men vi setter ham inn for å ta frispark, sier den gamle midtstopperkjempen.

Stor aktivitet

Nostalgi blir det også mye av på klubbhuset. Der lages det til en utstilling av bilder, tatt av fotograf Hans Petter Skurdal.

Les også: Dette er klubbens nyeste tilbud

Takket være en gave på 20.000 kroner fra den utflyttede sørumsandingen Tom Hellebø, og med god hjelp av Døhlen Dekor, skal bildene brukes til en permanent utsmykking av klubbhuset.

«Dagens SIF» med sin store bredde er det de fem gruppene – fotball, håndball, tennis, bueskyting og svømming – som presenterer.

De har gått sammen om ei aktivitetsløype, hvor alle som vil kan få prøve seg i de ulike grenene. Sistnevnte bidrar med instruksjon i livreddende linekasting og førstehjelp, og den nye bueskyttergruppa har med seg fire utøvere på høyt norsk nivå fra Lillestrøm og omegn bueskyttere til en oppvisning.

Pil og bue mot ballonger

De som vil får prøve seg på skyting med pil og bue mot ballonger.

Jubilanten drar dessuten i gang sitt store jubileumslotteri, og det blir forhåndssalg av jubileumsboka som er under utarbeidelse.

Les også: Sørumsand IF lover fest med historisk sus

Festen rundes av med en forrykende konsert på den innleide scenen med den landskjente og populære barneartisten Dina (13), som kom på 2. plass i MGP Junior i 2016 og var i semifinalen i Norske Talenter to år før.

– Vi har med andre ord mye å by på, venter storinnrykk i parken og alt er gratis, sier Tonja Orderud, spent og forventningsfull.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken