Tråkker til for trimmerne

UTVIDET TILBUD: Rittleder Ove Syslak og hans store stab har en enda bredere meny enn før å by på i det sjette Stomperudrittet.

UTVIDET TILBUD: Rittleder Ove Syslak og hans store stab har en enda bredere meny enn før å by på i det sjette Stomperudrittet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

LØRENFALLET: Et utvidet trimtilbud og et barneritt er nyhetene i årets utgave av Stomperudrittet.

DEL

KAMPANJE! Få full digital tilgang og papiravisen i fire uker for kun 49,-

Terrengsykkelrittet i Sørum, som blir mer og mer mangfoldig, blir lørdag arrangert for sjette gang. Nå som før med start og innkomst på Sørum skole.

– Deltakelsen har bare gått oppover siden starten i 2011. I fjor var det med i alt rundt 350 syklister, sier rittleder Ove Syslak til indre.no.

Alt tyder på at antallet fortsetter å stige i år.

– Erfaringsmessig melder det seg mange i siste liten. Vi tar som vanlig imot påmelding helt fram til start, dog med et ekstra gebyr etter midnatt fredag, sier Syslak.

Fra el-sykler til trehjulinger

Da har han først og fremst de nye målgruppene i tankene.

– I tillegg til trimløypa på 24 kilometer, innfører vi nå en kortere variant for trimklassene. Den er på 10 kilometer og også åpen for de som vil benytte el-sykkel, sier Syslak.

– Nytt av året er dessuten et barneritt for deltakere med både to- og trehjulssykler, uten tidtaking. På denne måten ønsker vi å favne så bredt som mulig. Det å få folk i alle aldre ut i aktivitet er jo en grunnpilar for ethvert idrettslag. Vi håper lavterskeltilbud som dette vil skape enda større interesse for å røre på seg, og at det dermed blir med enda flere neste år.

Dekker hele spekteret

Hovedrittet er imidlertid som før – 37 kilometer langt. I tillegg har veteranene fra 30 år og oppgaver et eget tilbud i ei 60 kilometer lang løype, som inngår i Norges Cykleforbunds Masters Cup.

På den innholdsrike menyen står også en 12-kilometer for ungdomsklassene 11-16 år. Med seks løypevarianter fordelt på fire starter føler arrangørene at hele spekteret er dekket.

– Det omfattende opplegget er et stort løft for et lite idrettslag, særlig med tanke på hvor store løypevaktmannskaper som skal til. Men staben er entusiastisk som alltid, ikke minst etter at vinterens Stomperudrenn igjen måtte avlyses. Så vi gleder oss veldig, sier en engasjert rittleder.

Artikkeltags