Bygger gang- og sykkelvei for 24 millioner

FÅR FORTAU: Gang- og sykkelvei langs fylkesvei 171 skal stå ferdig i 2019.

FÅR FORTAU: Gang- og sykkelvei langs fylkesvei 171 skal stå ferdig i 2019. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SØRUMSAND: Underskrev kontrakten med utbygger på mandag.

DEL

Det er Øynebråten Anleggsteknikk AS fra Gol som har fått tilslaget med å bygge den 1,4 kilometer lange gang- og sykkelveien langs fylkesvei 171 mellom Sørumsand og Monsrudveien.

I tillegg til gang- og sykkelveien skal entreprenøren også sette opp veilys langs hele strekningen og bygge enkelte støttemurer.

Promille skilte

Selv om det var Øynebråten Anleggsteknikk AS som vant anbudsrunden om den nye gang- og sykkelveien, var det kun 1,7 promille som skilte mellom den nærmeste utfordreren.

For mens Øynebråten mandag underskrev kontrakten verdt 24.735.225 kroner, var anbudet fra Isachsen på kun 42.219 kroner mer for samme jobb, skriver vareveger.no.

Klart i 2019

Arbeidet er ventet å starte i løpet av kort tid. Allerede så tidlig som 19. og 20. mai i år skal den nye gang- og sykkelveien krysses under Kongsvingerbanen i en undergang som skyves på plass denne helgen.

Hele den nye gang- og sykkelveien skal være ferdigstilt i løpet av august 2019.

Sørum kommune forskutterer alle utgiftene i forbindelse med utbyggingen. Årsaken er ifølge vareveger.no at Akershus fylkeskommunen ikke hadde planer om å igangsette prosjektet før i 2022.

Artikkeltags