– Helse i hver meter!

MANN AV HUSE: Over 150 turentusiaster møtte fram og lagde rene folkefesten – den beste form for innvielse utbyggerne av turløypa kunne tenke seg.

MANN AV HUSE: Over 150 turentusiaster møtte fram og lagde rene folkefesten – den beste form for innvielse utbyggerne av turløypa kunne tenke seg.

Av

SØRUM: Bygdefolket møtte opp i store mengder da den nye turløypa i Egneråsen ble åpnet i herlig turvær søndag.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

2 måneder for 49 kroner! Lokalavisen når det passer deg.

Entusiasmen var stor, og det var tydelig at sørumsokningene satte pris på det nye turtilbudet helt fra første stund. Som én av dem, Endre Stakkerud, så treffende beskrev det:

– Her er det helse i hver meter!

– En overveldende oppslutning, noe vi tar som et håndslag fra lokalbefolkningen og et tegn på at det vi gjør blir verdsatt. Nå håper vi bare at folk vil bruke løypa. For den er slett ikke laget bare for konkurranseidrett. Vel så viktig er det at den blir benyttet til trim, mosjon og naturopplevelse for folk flest året rundt. Og det var nettopp derfor Akershus fylke støttet oss med avgjørende økonomisk bistand, sa Per Hannaseth til Indre Akershus Blad på tampen av et svært vellykket åpningsarrangement.

Stolt og ydmyk

Han er leder for den såkalte SAS-gruppa (Stomperudarrangementene) i Sørum Idrettslag, som har stått for opparbeidelsen av den sju kilometer lange løypa til en kostnad av rundt 1,2 millioner kroner.

Etter å ha fått det ferdige produktet overlevert av prosjektleder Ragnar Steen, sendte Hannaseth det umiddelbart videre til Sørum Idrettslag ved leder Jarle Graff.

For selv om SAS-gruppa har gjort selve jobben, er dette idrettslagets løype, og Graff fikk det ærefulle oppdraget å klippe snora.

– Jeg er både stolt og ydmyk, og full av beundring for den imponerende jobben som ”Stomperudgjengen” har utrettet. Det er ingen sak å drive et idrettslag når man har med slike engasjerte folk å gjøre, fastslo Graff overfor Indre.

Han lovte at idrettslaget skal ta godt vare på løypa, og fikk et rungende ”jaaa” fra de godt og vel 150 frammøtte da han spurte om de kommer til å bruke den.

2500 dugnadstimer

Etter den offisielle åpningen ved Svartputtvegen, ruslet hele følget til en gapahuk på toppen av Egneråsen. Der ble alle servert pølser fra grillen, kaffe, saft og kaker, og fikk en grundig redegjørelse om jobben med løypa av arbeidsleder Jan Ole Dahl.

Den første spiren ble sådd allerede i 2011. Men på grunn av en rekke viderverdigheter – blant annet motstand fra noen grunneiere og nei til økonomisk støtte fra kommunen – kom ikke arbeidet i gang før sommeren 2015.

Det løsnet da fylkeskommunen prioriterte annerledes enn kommunen i og med at prosjektet retter seg mot friluftsliv, og bevilget 581.000 kroner. Aurskog-Høland Bygdeservice ble valgt som entreprenør i september, og takket være rundt 2500 timers dugnadsinnsats (800 mer enn budsjettert), under ledelse av den utrettelige innpiskeren Leif Hestvik, var det omfattende prosjektet realisert et drøyt år senere.

Nå er løypa klar til bruk. Med eller uten snø.

Artikkeltags