På vei hjem fra badetur gjorde familien et overraskende funn

Pass og papirer lå strødd på bakken..

Pass og papirer lå strødd på bakken.. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Romerikes Blad) Fredag kveld var en familie i Sørum på vei hjem fra badetur i Bæreggtjernet i Sørum. Da gjorde de et funn som fikk alle fire til å stusse.

Adressen stemmer

Plutselig oppdaget de noe «skrot» som lå ved turstien.

– Vi trodde først det var noe søppel som noen hadde dumpet i utkanten av jordet. Da vi kom nærmere så vi at det lå pass og kredittkort strødd på bakken, forteller en av døtrene i familien, som var på helgebesøk i Sørum.

Etter hvert skjønte de at det var et oppbrutt pengeskap som lå der.

– Det var ganske stort. Vi skjønte at vi måtte kontakte politiet, og de svarte ganske raskt, forteller hun.

Politiet ba om personnummeret som står i passet, og det viste seg at passet tilhører en av personene på Rånåsfoss der det ble oppdaget innbrudd for noen dager siden.

Tyvene har derfor sannsynligvis kjørt til Sørum og brutt opp pengeskapet der.

Saken fortsetter under kartet!

Innbruddet skjedde på Rånåsfoss. Pengeskapet ble funnet ved Bæreggtjernet. Det er mulig å kjøre dit det lå, ifølge tipser.

Innbruddet skjedde på Rånåsfoss. Pengeskapet ble funnet ved Bæreggtjernet. Det er mulig å kjøre dit det lå, ifølge tipser.

Har kjørt et stykke

Politiet kom til stedet ca. en halvtime etter at familien ringte litt etter klokken 21 fredag kveld og har, ifølge operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt, vært på stedet og gjort undersøkelser.

– Det stemmer at personen som eier passet bor på adressen hvor det var innbrudd tidligere i uka. Så antakeligvis stammer funnet fra det innbruddet. Det ble oppdaget 24. juli og skal ha skjedd i tidsrommet mellom 20. og 24. Tyvene hadde tatt seg inn et kjellervindu og ut igjen hoveddøren. De skal ha gjort en del skader på gulvet i huset idet de dro pengeskapet ut, sier Lorentzen.

De som hadde innbrudd i huset på Rånåsfoss og eier passene, vet foreløpig ikke at de og en del papirer som lå i safen er funnet.

Politiet forsøkte å få tak i eieren av passet fredag kveld uten å lykkes, og vil følge opp dette søndag.

– Vi går ikke ofte der. Det var bare tilfeldig at vi skulle opp og bade i går kveld, forteller finneren til RB.

LES OGSÅ: Skulle vanne for foreldrene – oppdaget innbrudd

Artikkeltags