Allerede fra første tone av åpningsnummeret «Birdland» måtte man nærmest lime foten til gulvet for å unngå å trampe takta til de fengende og smittende rytmene.

Sørum Storband åpnet ballet med et smell, og utfoldet seg flere instrumentallåter. I tillegg fikk solist Marianne Ligaard Eriksen fra Blaker løfte stemningen på flere kjente låter som «You've got a friend in me» og «The lady is a tramp».

Se bilder fra konserten:

Bildeserie

– Når pappa og farfar spiller, må vi få det med oss!

– Det er veldig triveli' å sjå dekk, og morro å vara her, åpnet Knut Anders Sørum med sin brede toten-dialekt, og høstet applaus fra en velfylt sal.

Med egne soul-låter, som blant annet «Rømme ifrå», sparte han ikke på noe foran fornøyde publikummere i Kulturarena Aurskog-Høland.

Etter tendenser til taktfast klapp, var ikke Sørum snauere enn at han bød opp til litt allsang.

– Nå fikk jeg med egne øyne se at dere kunne bryte ut i samstemt klapping, og hva sier dere til å bryte ut i litt samstemt allsang?

– Litt nølende, men jeg hørte flere «ja», konkluderte totningen før han tro til med «Ja, fyst så vil je nevne min stilling og min stænd» – før han overlot salen til å fullføre sin Prøysen.

Og selv tok over de følgende versene med en jazzete versjon.

Med Sørum Storband i ryggen – og i tillegg koristene Marianne Ligaard Eriksen, Mathias Steen Hauge og Maiken Bettinah Syverudaasen, manglet det ikke på musikalske godbiter denne maikvelden.

Knut Anders Sørum fremførte flere låter fra plata «Ting flyt» – som den norske versjonen «Bli ved deg».

Bjørkelanging Jostein Kopperud synes det er moro å spille med Sørum Storband på hjemmebane.

– Det er så klart artig. Dette er andre gang vi samarbeider med Knut Anders Sørum, og vi skal også spille sammen på Byfesten i Lillestrøm, sier Kopperud fornøyd.