Arresterer ordførerkollega

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nes-ordfører Grete Sjøli (Ap) mener at kollega Marianne Grimstad Hansen (H) har feilinformert Fylkesmannen.

DEL

KAMPANJE! Få full digital tilgang og papiravisen i fire uker for kun 49,-

Det skal ha skjedd torsdag for en uke siden, da Fylkesmannen presenterte sin anbefaling om ny kommunereform – med sammenslåing av flere kommuner på Romerike.

 – Veldig overraskende

Grete Sjøli var selv på jobbreise utenlands, og varaordfører Vivian Wahl (Sp) representerte Nes i møtet hos Fylkesmannen.

– Hver kommune fikk slippe til med kommentarer. Marianne Grimstad Hansen sa da at Sørum ikke hadde fått svar fra Nes på sitt forslag om en grensejustering. Dette stemmer ikke, og det er veldig overraskende at hun sa dette, sier Sjøli.

Marianne Grimstad Hansen

Marianne Grimstad Hansen

Savner svar

Hun minner sin ordførerkollega på at de hadde et møte om saken i februar og at Nes-representantene tok med seg spørsmålet tilbake til kommunestyret. Etter dette meldte Nes at de ikke var interessert i å gi fra seg Auli.

– Vi foreslo i stedet at Rånåsfoss kunne bli en del av Nes, og vi foreslo dato for et møte. Denne passet ikke for Sørum, og siden har vi ikke hørt noe fra dem, tross purring. Så det er faktisk Sørum som ikke har svart oss, sier Grete Sjøli.

– Kan ikke huske dette

Marianne Grimstad Hansen kjenner seg ikke igjen i Grete Sjølis framstilling.

– Jeg vet ikke hva som skjer i Nes. Jeg kan ikke huske at jeg uttalte meg slik hos Fylkesmannen. Saken er den at jeg ikke sitter med opplevelsen av at vi ikke har fått svar fra Nes, og vi har heller ingen forespørsel fra Nes vi ikke har besvart.

– Det som er sikkert, er at jeg brakte grensejustering på bane i mitt innlegg. Fylkesmannen har tidigere ved to–tre anledninger vært tydelig på at dagens grense er uhensiktsmessig. Da hun ikke nevnte det i sin presentasjon, etterlyste jeg det, sier Hansen.

Svaret var da at det sto noe om det i dokumentet som skulle legges fram senere på dagen.

– Kunne ringt meg

Hansen er noe oppgitt over at Sjøli har valgt å innkalle til pressekonferanse om saken.

– Hvis Grete, som ikke var til stede hos Fylkesmannen, får en sånn framstilling av varaordføreren, så har hun mitt telefonnummer. Hvis hun ville vite hva jeg faktisk mente, kunne hun ha ringt meg.

Marianne Grimstad Hansen har ikke behov for å skape konflikt rundt dette.

– Men jeg har oppfattet at vi er veldig uenige om en grensejustering.

– Har dere jobbet inn mot Fylkesmannen med tanke på å flytte grensa?

– Nei, vi tok bare kontakt med Fylkesmannen da Skedsmo brøt forhandlingene med oss. Vi har ikke oppfattet det som at Fylkesmannen har vært åpen for lobbyvirksomhet, sier Sørum-ordføreren.

Artikkeltags