- Er det krig de vil ha, skal de få det!

Bekymret: Per Hannaseth (t.v.) og Øivind Dahl frykter negative konsekvenser for lokalmiljøet om Sørum skole legges ned. Foto: Anita Jacobsen

Bekymret: Per Hannaseth (t.v.) og Øivind Dahl frykter negative konsekvenser for lokalmiljøet om Sørum skole legges ned. Foto: Anita Jacobsen

Artikkelen er over 3 år gammel

LØRENFALLET: Per Hannaseth og Øivind Dahl frykter for eksistensen både for idrettslag og nær- miljøene dersom politikerne følger Norconsults anbefalinger om å legge ned tre skoler.

DEL

Som Indre Akershus Blad ved flere anledninger har omtalt, anbefaler konsulentfirmaet Norconsult å legge ned Haugtun, Sørum og Vesterskaun skoler – og bygge nye storskoler på Sørumsand og Frogner.

Ildsjelene Øivind Dahl og Per Hannaseth i Lørenfallet får frysninger på ryggen av saken. De frykter for idrettslagenes og nærmiljøenes eksistens dersom politikerne følger Norconsults råd.

– Konsulentfirmaet trekker fram alle de positive trekkene ved å ha skole i nærmiljøet. Skolen som ressurssenter, folkehelsen, at ungene kan gå og sykle trygt til skolen. Når konklusjonen kommer, er det det økonomiske aspektet som er det viktigste. Det forundrer oss, sier Hannaseth til Indre Akershus Blad.

Spesielt bekymret er karene for idrettslaget i midtbygda. Klubben har i dag rundt 650 medlemmer, og rekrutterer både deltagere, trenere og andre frivillige spesielt gjennom skolen.

Samlingspunkt

– Å rekruttere nye folk til idrettslagene gjør seg ikke selv. Vi frykter rett og slett nedleggelse av laget også. Hvem skal drive og være pådrivere hvis skolen forsvinner? Uten skolen, forsvinner alle tilbudene i midtbygda, mener Dahl.

Idrettslaget tilbyr i dag fotball, friidrett, ski og allidrett. Spesielt til den siste aktiviteten strømmer ungene til om dagen.

– Skolen og idrettslaget er samlingspunkt hvor folk blir kjent med hverandre. Stedene skaper samhold. Vi frykter at dette allerede er starten på en storkommunesatsing, konstaterer Hannaseth.

Begge minner om at det er planlagt, og ikke minst finnes muligheter for, boligutvikling i Lørenfallet.

– Og er det noe som da er viktig, er det om ungene kan gå eller sykle til skolen!

– Gjennomfører politikerne skolenedleggelsene kan du være sikker på at vi i Lørenfallet vil mobilisere. Er det krig de vil ha, skal de få det. Da kommer vi helt sikkert til å se på mulighetene for om noen vil starte privatskole i Sørum, sier Dahl.

Kommunestyret vedtar saken i sitt møte onsdag 26. april.

Artikkeltags