Skal møte Sanner for å snakke om kommunenavn

FADDERE: Det er uenighet om navn blant de tre «fadderne» Fet-ordfører John Harry Skoglund (Ap), Sørum-ordfører Marianne Grimstad Hansen (H) og Skedsmo-ordfører Ole Jacob Flæten (Ap). Nå skal de møte statsråden for å snakke om navnevalg.

FADDERE: Det er uenighet om navn blant de tre «fadderne» Fet-ordfører John Harry Skoglund (Ap), Sørum-ordfører Marianne Grimstad Hansen (H) og Skedsmo-ordfører Ole Jacob Flæten (Ap). Nå skal de møte statsråden for å snakke om navnevalg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Neste uke møter ordførerne i Skedsmo, Fet og Sørum kommunalminister Jan Tore Sanner for å snakke om navn på den nye storkommunen.

DEL

Om ordførerne ikke akkurat er kalt inn på teppet, så er de i hvert fall bedt til et møte med statsråden. På agendaen står navnet på den nye storkommunen.

«Departementet ser ut fra mottatt dokumentasjon at det er uenighet mellom Skedsmo, Fet og Sørum om navnevalget på den nye kommunen. Statsråd Jan Tore Sanner ønsker på denne bakgrunn å invitere Skedsmo kommune, Fet kommune og Sørum kommune til et felles møte om navnevalget på den nye kommunen», heter det i invitasjonen fra kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver i kommunal- og moderniseringsdepartementet, Kristell K. Herland, ønsker statsråden å ha en dialog med de tre kommunene.

– Statsråden ønsker å høre synspunktene fra kommunene om valget av navn, og ha en dialog med kommunene om dette, skriver hun i en e-post.

Skedsmoriket, Tvang kommune eller Eiendomsskattflåern?

Uenighet

Som Romerikes Blad tidligere har fortalt, ble ikke Skedsmo, Sørum og Fet enige om navnet på den nye og tvangssammenslåtte storkommunen under et felles drøftingsmøte med alle de tre kommunestyrene i juni.

Mens flertallet i både Skedsmo og Fet gikk for Lillestrøm som nytt navn, ville et flertall av Sørum-politikerne at den nye kommunen skal hete Søndre Romerike.

Også Språkrådet har kommet med en anbefaling, nemlig Lillestrøm. Dette begrunnes blant annet med at dette i dag er navn på det viktigste senteret innen den nye storkommunen og er godt kjent i hele landet.

Tvangssammenslåingen: Dette kan du vinne – og tape

Klart på nyåret

Ordfører i Skedsmo, Ole Jacob Flæten, stiller i møtet. Det gjør også Fet-ordfører John Harry Skoglund og Sørum-ordfører Marianne Grimstad Hansen. I tillegg stiller de tre rådmennene i kommunene.

– Det er en reell uenighet om navnet. Vi kommer til å gjøre rede for prosessen, så får vi høre hva departementet har å si. Dette er et dialogmøte, sier Flæten.

Navnet på den nye storkommunen vil trolig være klart på nyåret.

– Departementet vil fastsette navnet på den nye kommunen i forskrift. Det tas sikte på å fastsette forskriften i begynnelsen av 2018, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kristell K. Herland.

Navnemøtet finner sted på statsrådens møterom 14. desember.

Oslo  20140217.
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) mottar rapporten "Fremtidig regjeringskvartal" fra Dovre Group AS og Transportøkonomisk Institutt. Overrekkelse og presentasjon av rapporten finner sted i Plenumssalen i Regjeringskvartalet i Oslo mandag formiddag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo 20140217. Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) mottar rapporten "Fremtidig regjeringskvartal" fra Dovre Group AS og Transportøkonomisk Institutt. Overrekkelse og presentasjon av rapporten finner sted i Plenumssalen i Regjeringskvartalet i Oslo mandag formiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Artikkeltags