Snøen skaper utfordringer – må utsette klatreparkåpning

Må vente: Slik ser det ut i aktivitetsparken i Sørum per i dag.

Må vente: Slik ser det ut i aktivitetsparken i Sørum per i dag.

Artikkelen er over 2 år gammel

SØRUM: Snøen ligger fortsatt godt inne i skogen i Sørum. Det betyr to ukers utsettelse av åpningen av klartreparken Høyt & Lavt Lillestrøm.

DEL

Meningen var at klatreparken i Sørum skulle åpne lørdag 14. april.

Det satte vinteren en effektiv stopper for.

Fortsatt ligger det så mye snø i parkens skog at eierne ikke så noen andre muligheter enn å utsette åpningen i to uker.

– I fjor var det bart 1. april. Da hadde vi en fantastisk tid. Sånn gikk det ikke i går. Vi jobber på spreng for å få unna den snøen som ligger igjen, i tillegg til at den smelter fort om dagen. Lørdag 28. april vil dørene åpne, sier markedssjef Hege Kvervavik i Høyt & Lavt Lillestrøm til Indre Akershus Blad.

Sikkerhetsmessige årsaker gjør at parken venter med å sende folk ut i løypene.

– Vi har flere kilometer med løyper som går under trærne. Der kan det fort oppstå issvuller. Da kan det igjen oppstå skader. Det ønsker vi ikke, sier Kvervavik.

LES OGSÅ: – Da jeg så dette kom alle glemte nordnorske kraftuttrykk instinktivt tilbake igjen. Er det overhodet mulig?

– Hva betyr det for parken at åpningen utsettes 14 dager?

– Det kan være mulige tapte inntekter, men vi håper publikum til gangs kommer når vi først åpner. Folk er nok ikke helt i skogstur-modus ennå, tror hun.

Høyt & Lavt-parken åpnet 1. august 2015. Da var den landets nest største av sin type. Året etter kunne parken titulere seg som den nest største klatreparken i Skandinavia.

I fjor var rundt 23.000 personer innom klatreparken. I år er målet 25.000 besøkende.

Nytt kafébygg

– Vi har mange spennende prosjekter på gang. Kafébygget er under oppføring, og vil stå ferdig til bruk denne sesongen. Vi håper å kunne ha en del arrangementer her. I tillegg kommer det flere spennende nyheter etter hvert.

– Hvordan er konkurransen med andre klatreparker i landet?

– Det bygges stadig klatreparker rundt omkring. I Frankrike finnes det 900 klatreparker – og alle går rundt. Jo flere parker, jo flere får øynene opp for aktiviteten.

LES OGSÅ: 15 ville bli fastlege – disse fikk jobben

– Nå håper dere på sol resten av våren og sommeren?

– Vi har et ønske om fint vær hele tiden. Det er ikke noe problem å klatre verken i snøvær eller regn, men det er noe med at folk helst vil sitte i sofaen ved dårlig vær, sier Kvervavik.

Parken har for øvrig skiftet navn til Høyt & Lavt Lillestrøm i forbindelse med den nært forestående kommunesammenslåingen mellom Sørum, Fet og Skedsmo kommuner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken