Gå til sidens hovedinnhold

Søndre til topps etter storseier

Bjerke ble ingen match for SHIUL. Etter overbevisende 6–1 på Bråtevangen er de hvite og svarte med i opprykksstriden. Samtidig er laget best i bygda.

Det siste er definitivt en sannhet med modifikasjoner. På den annen side: Dersom en ser hvilke av kommunens fire lag i fjerde-, femte- og sjettedivisjon som har kapret desidert flest poeng etter at ordinært seriespill endelig kom i gang igjen, er gutta i hvitt og svart med adresse Bråtevangen soleklart på topp med 15 av 18 poeng så langt. De reelle fakta, tabellen for 5. divisjon, er også lystig lesning for SHIUL-patriotene etter målfesten mot Bjerke. Laget topper tabellen tre poeng foran Hauerseter som imidlertid har to kamper mindre spilt.

Andreplassen etter vel halvspilt serie er derimot bankers for Ole Jørgen Kolstads gutter.

– Bedre enn jeg hadde ventet

– Før seriestart fryktet jeg at vi ville kjempe i motsatt ende av tabellen. Koronaperioden har vært tung og jeg fryktet at vi hadde for dårlig treningsgrunnlag til å hevde oss øverst på tabellen. Det har gutta motbevist ettertrykkelig, sier en fornøyd trener Ole Jørgen Kolstad. Han fikk også se en revansjelysten gjeng etter 0-6-smellen borte mot Løvenstad i forrige serierunde, sesongens første og hittil eneste tap.

– Vi fikk oss en smell der, men det er ofte slik at en lærer mer av de kampene en taper enn de som vinnes. Jeg synes vi reiste oss fint og spilte en bra kamp, spesielt den første timen. At vi mistet litt av initiativet etter 6-0-ledelsen og mistet litt av rytmen var ikke unaturlig. Vi rullerte en god del på laget og lot alle innbytterne komme innpå. Dette er en stor kameratgjeng og da er det viktig at alle får være med.

Ni minutters målorgie

– Bjerke hang tålig med i innledningen, men da Jens Eivind Bergsjø sendte hjemmelaget i føringen etter sju minutter etter et mønstrangrep, var tonen slått an. Sju minutter før pause doblet Jon Emil Holm Olsen ledelsen.

– Selv om vi ikke skapte altfor mye, holdt vi godt på ballen og hadde taket på kampen gjennom første omgang. Det tok vi med oss inn i pausen og ut på banen i andre omgang. Da løsnet det skikkelig, spesielt det første kvarteret, sier Kolstad.

Og som det løsnet:

Etter to minutter fikk SHIUL frispark en liten meter og litt skrått utenfor Bjerkes 16-meter.

– Den setter’n inn i keepers høyre hjørne, kom det fra sidemann og SHIUL-patriot Egil Granerud. Da Jøran Sandby gjorde seg klar til å skyte. En håndfull sekunder senere var Graneruds spådom en realitet. Da suste ballen utagbart forbi en sjanseløs Bjerke-keeper Marius Lerberg.

To minutter senere var Fredrik Bergsjø frempå og sørget for 4–0.

– Nå blir det mange, kom det tørt fra samme Granerud.

– Etter nye fem minutter var samme Bergsjø på plass igjen: 5–0 og fire minutter senere ble også Emil Holm Olsen tomålsscorer. – Nå subber ælt’ inn, supplerte Granerud, mens en annen SHIUL-patriot Jan Bålerud antydet at nå blir det tosifret. Det ble det ikke. Målfesten var over fra SHIULs side denne kvelden, og det ble Bjerke som sørget for sitt enste og kveldens siste mål. Uten at det la noen demper på kvelden for et hyggelig antall tilskuere.

– Nå går je’ him og iter’ øbbør, gliste en av SHIUL-fotballens legender, Svein Berger, da han godt fornøyd forlot tribunen tre-fire minutter før full tid.

– Dette var bra, var omkvedet blant tilskuerne etter sluttsignalet.

Martin Fjellheim ble kåret til årets SHIUL-gutt av kveldens jury. Det var en avgjørelse ingen trengte være uenige i.Kampfakta:
Bråtevangen
5. divisjon

SHIUL-Bjerke 6–1 (2–0)

1–0 Jens Eivind Bergsjø (7), 2–0 Jon Emil Holm Olsen (38), 3–0 Jøran Sandby (47), 4–0 Fredrik Bergsjø (59), 5–0 Fredrik Bergsjø (64), 6–0 Jon Emil Holm Olsen (58), 6–1 Eric Quigstad Skår (75).

Søndre Hølands lag: Simon Hellesjø, Kristian Sether, Jonas Stigen, Hans Christian Bergsjø, Anders Nadden, Fredrik Bergsjø, Jon Emil Holm Olsen, Martin Fjellheim, Jøran Sandby, Jens Eivind Bergsjø, Carl Oscar Moe Borgersrud. Innbyttere: Martin Lie, Jesper Sundby, Magnus Skjennum Grasmo, Mads Gunnar Sæther, Påle Emil Skamo Grepperud, Henrik Lie, Eirik Holm Olsen.

Rødt kort: Jesper Sundby

Kommentarer til denne saken