– Veldig fint å se den gamle skolen i bruk igjen!

NYTT LIV I LOKALENE: Natali Abrahamsen Garner og Magnus Skavhaug (foran i midten) sammen
med musikerne og noen av publikummerne på Gamle Østby Skole, eller Flerbruket som bygget nå er døpt. ALLE FOTO: PRIVAT

NYTT LIV I LOKALENE: Natali Abrahamsen Garner og Magnus Skavhaug (foran i midten) sammen med musikerne og noen av publikummerne på Gamle Østby Skole, eller Flerbruket som bygget nå er døpt. ALLE FOTO: PRIVAT Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Artig at ungdommene kommer med nytt initiativ til bygda.

DEL

Søndag ble den gamle Østbyskolen i Søndre Høland fylt med liv igjen.

En av tilhørerne, Ivar Østegården, bodde selv i skolens lokaler i barndommen.

Søndag var Ivar han tilbake på gamle trakter, da det ble bedt inn til konsert og mat i Østby Gamle Skole i Søndre Høland.

Navnet på lokalene i 2019 er blitt Flerbruket.

Eierne Natali Abrahamsen Garner og Magnus Skavhaug legger lista høyt med sitt nye konsept.

Et tjuetalls gjester fikk en fin jazzopplevelse søndag.

To pianotrioer med originale uttrykk ble presentert og publikum fikk oppleve ung, spennende og nyskapende jazzmusikk da Johan Lindvall trio og Jonas Cambien trio inntok scenen i det store rommet i huset.

– Alle musikerne er aktive innen den unge norske jazzscene, har spilt på store festivaler mange steder i verden og har spellemanns-nominasjoner med seg i bagasjen, forteller Natali Abrahamsen Garner som også serverte nydelig chili sin carne med ris og hjemmebakt foccacia til gjestene før konserten.

– Dette er også det vi ønsker med Flerbruket: Å presentere mangfoldige kunstneriske uttrykk av høy kvalitet innenfor ulike kunstformer.

– Vi håper at vi kan åpne noen nye dører for publikum her i Høland også, men setter også stor pris på at folk kommer langveis fra, skyter Magnus Skavhaug inn.

Søndag hadde flere av gjestene tatt turen fra Oslo, men det kom også mange lokale publikummere som var nysgjerrige på dette flotte initiativet i bygda.

Ivar Østegården var en av dem og han og kona Magny storkoste seg med jazzen, maten og hyggelige samtaler:

– Det var veldig fint å se den gamle skolen i bruk igjen, sa Østegården som har bodd deler av barndommen på skolen, i en fløy som i dag er borte.

– Og veldig artig at ungdommene kommer med nytt initiativ til byda. Selvfølgelig må vi stille opp da, smiler han bredt og forsikrer at opplevelsen absolutt frister til gjentagelse.

UNDERHOLDT: Jonas Cambien Trio: Jonas Cambien – piano, André Roligheten – saksofoner og Andreas Wildhagen – trommer var blant to trioer som spilte.

UNDERHOLDT: Jonas Cambien Trio: Jonas Cambien – piano, André Roligheten – saksofoner og Andreas Wildhagen – trommer var blant to trioer som spilte. Foto:

– Vi håper å kunne sette opp flere slike konserter i nærmeste fremtid, sier Natali Abrahamsen Garner og Magnus Skavhaug.

– Selv om vi ikke bor her fast, er det viktig at huset blir brukt og fylles med lyd og liv. Vi skal i alle fall gjøre vårt for at det skjer, smiler de og er godt fornøyde med kveldens oppmøte.

Artikkeltags