Feiret gullbryllup - ga pengene til bygging av grendehuset

NYTT GRENDEHUS: Reidar Granerud (t.v.) og Dag Bjørnstad tar en pust i dugnadsjobbingen og varmer seg litt rundt bålet. Duoen er sentral i byggingen av det nye forsamlingshuset til Dalsroen grendehus i Søndre Høland. Foto: Øivind Eriksen

NYTT GRENDEHUS: Reidar Granerud (t.v.) og Dag Bjørnstad tar en pust i dugnadsjobbingen og varmer seg litt rundt bålet. Duoen er sentral i byggingen av det nye forsamlingshuset til Dalsroen grendehus i Søndre Høland. Foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

SØNDRE HØLAND: Det snekres og jobbes dugnad jevnt og trutt i Øvre Dalsroen, og et nytt grendehus er i ferd med å vokse fram. Velformann Reidar Granerud og kona Nelly var ikke snauere enn at de ba gjestene heller gi en donasjon til grendehuset enn gaver!

DEL

Det er på tomta etter gamle Mørk skole at den lokale velforeningen, Dalsroen grendehus, at det nye samlingsstedet for dalsroingene nå reiser seg.

 I årevis var den gamle grendeskolen, som ble nedlagt først på 1950-tallet, velforeningens samlingssted.

Les også: Se bildene fra nye Bjørkelangen skole

Men tidens tann hadde etter hvert gnagd så hardt på bygningen, at det ikke var noen idé å gå løs på restaureringen.

Men grendehus skulle folket i Dalsroa ha.

Nå er bygget ferdig utvendig, kranseskål unnagjort og innredningsarbeidene har startet.

–  Vi har ikke fastsatt noen dato for innvielsen ennå, og bruker den tida vi trenger, forteller leder av velforeningen, Reidar Granerud.

Han gikk selv på den gamle skolen som nå er sanert bort sien første skoleår, og er sammen med Dag Bjørnstad to av de store drivkreftene i grendehusprosjektet, som er et stort løft for den lille foreningen som har et 40-talls husstander som medlemmer.

– Hva med finansieringen? Det økonomiske løftet må bli stort?

– Ja. Vi hadde en startkapital på rundt 500.000 kroner. Dugnad er en veldig viktig del av prosjektet. Tømmer til materialer har vi fått skåret på mobilsag hos Geir Lien. I tillegg har vi fått litt gaver og donasjoner, så vi skal komme i mål, sier Granerud.

Les også: – Dette er verdens beste klasserom

Det han ikke røper, men snekkerbas Dag Bjørnstad forteller, er at da Reidar og kona Nelly feiret gullbryllup for en tid siden, var ønsket penger i gave – som skulle gis til grendehusprosjektet, og at det samme hadde skjedd i forbindelse med et jubileum.

– Det er ikke noe å si på dugnadsviljen, og jeg er sikker på at dette huset vil bli et fint samlingssted for hele Dalsroa, sier Dag Bjørnstad.

Artikkeltags