Oppfordrer barn til å lese bøker i ferien

Oppfordrer til lesing i sommer:Biblioteksjef i Fet Karen S. Henriksen oppfordrer alle i alderen 0 til 13 år å bli med på SommerLes-kampanjen.foto: svein samuelsen

Oppfordrer til lesing i sommer:Biblioteksjef i Fet Karen S. Henriksen oppfordrer alle i alderen 0 til 13 år å bli med på SommerLes-kampanjen.foto: svein samuelsen

Artikkelen er over 3 år gammel

AURSKOG-HØLAND/FET: Nå er det snart sommerferie med is og ekstra tid til lesing. Pløyer du gjennom mange nok bøker i sommer, kan du bli med på den tradisjonelle iskremfesten i Aurskog-Høland og Fet biblioteker.

DEL

– Du får navnet ditt på bibliotekets «Hall of fame»-vegg, og er i tillegg med i trekningen av fine premier, forteller Marita Grønlund i Aurskog-Høland bibliotek.

SommerLes-kampanjen er i gang for fullt. Bibliotekene i Fet og Aurskog-Høland oppfordrer barn og unge til å lese minst fem bøker i løpet av sommerferien. Alle barn opp til og med 7. klasse kan delta i kampanjen. Bøker, lydbøker og tegneserier av alle slag, og på alle språk, teller i oppsummeringen.

– Nøl ikke, stikk innom biblioteket i dag og hent skjema, eller last ned fra nettsidene våre, sier leder Karen Sletten Henriksen i Fet bibliotek.

Når ferien er over, kan liste på antall bøker leveres i biblioteket, på Bjørkelangen innen 17. august, og i Fet innen 20. august.

– Kampanjen har vært veldig populær, og barn er allerede i gang med lesingen. Det viktigste er at lesingen er lystbetont og moro, og at man kun konkurrerer med seg selv! Dessuten har vi ekstra lang lånetid i sommer. Mange gleder seg til å slå rekorden sin fra tidligere år.

Leser du mellom fem og ti bøker, er du velkommen på iskremfest i biblioteket på Bjørkelangen 30. august og på Fetsund 2. september.

I fjor deltok 114 barn i SommerLes i Aurskog-Høland. Her ble det lest totalt 1.699 bøker, noe som er nesten 500 bøker flere enn året før.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken