Romerike var varmest i Norge i dag – nå faller temperaturene

VARMEST: Hakadal, her avbildet på Aas Gaard Golfpark, var landets varmeste sted med 31,9 grader lørdag.

VARMEST: Hakadal, her avbildet på Aas Gaard Golfpark, var landets varmeste sted med 31,9 grader lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Temperaturene faller godt ned på 20-tallet i store deler av Sør-Norge neste uke.

DEL

Med sine 31,9 grader var Hakadal i Akershus landets varmeste sted lørdag. Så høye temperaturer blir det neppe tidlig i neste uke, ifølge meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt.

Han melder om et temperaturfall på rundt 10 grader mellom søndag og tirsdag på Østlandet.

– Det store bildet er at det fortsatt blir mye fint vær i Sør-Norge, men at temperaturene faller. Det blir varmest søndag, før temperaturene faller med rundt 5 grader på mandag. Tirsdag og onsdag blir kjøligst med temperaturer på rundt 20 grader, sier Walløe.

På Vestlandet har ikke varmebølgen vært like kraftig. Derfor blir heller ikke temperaturnedgangen like stor som på Østlandet

– Det synker noe, men i stor grad vil temperaturen holde seg over 20-grader, sier Walløe om forholdene i fylker som Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane.

LES OGSÅ: Har holdt på i 33 år: Vennefesten som nekter å dø!

Fortsatt knusktørt i sør

Det er ikke meldt om betydelig uvær de nærmeste dagene. Samtidig ventes heller ikke store nedbørsmengder – med unntak av søndagens kraftige regnbyger i Nordland og det sørlige Troms.

– I Nordland kan det bli mellom 30 og 40 millimeters nedbør, mens det i Sør-Troms blir på mellom 20 og 30 millimeter, sier Walløe.

Han spår fortsatt knusktørre forhold i store deler av Sør-Norge. Det er et område der skogbrannfaren har vært svært høy den siste tiden.

– Det ser tørt ut. Selv om det blir bitte litt nedbør i Trøndelag, blir det fortsatt knusktørt på Østlandet og Vestlandet, sier Walløe.

LES OGSÅ:

Muligheter for snø

Værendringen kommer som følge av kjølig luft fra nord, forteller meteorologen. Den kjølige lufta har allerede i stor grad truffet Trøndelag, der temperaturene lørdag var på rundt 20 grader, for så å synke til rundt 15 på søndag. Deretter blir det temperaturer på ned mot 10 grader tidlig i neste uke.

– Det blir enda kjøligere lenger nord. Der blir det vind fra nordvest og kjølige byger med nedbør som kommer i hvit form litt oppover i høyden i Troms og Finnmark. Nattetid kan det bli sludd i Tromsø fra natt til mandag, sier Walløe.

Ifølge Meteorologisk institutt blir det mandag, tirsdag og onsdag temperaturer på rundt 5 grader i Tromsø, mens Bodø kan vente seg rundt 7 grader. I Finnmark blir det lignende temperaturer som i Troms, men aller kjøligst langs kysten.

LES OGSÅ: Fra måltørke til tre scoringer i én kamp: Toppscoreren er tilbake

Artikkeltags