Søndag er alt duket for seriestart på Øsken gård.

Duo Nordlys og Bassisten Hans Ulviken inngikk et samarbeidsprosjekt med film- og videokunstneren Javier Berrocal på nyåret 2021.

– I forlengelsen av dette arbeidet starter vi nå en serie konserter på Øsken, for vi planlegger også andre kulturelle lokaliteter i Aurskog-Høland i tida framover. De første arrangementene finner sted søndag 17. oktober, med to konserter på ettermiddagen, forteller vokalist Sølvi Antonette Dalberg, som utgjør Duo Nordlys sammen med singer/songwriteren Knut Arild Melbøe.

Bassist Hans Ulviken vil også være med søndag.

Han har vært involvert i kulturlandskapet både lokalt, nasjonalt og internasjonalt i en årrekke.

I fjor mottok aurskogingen kulturprisen i Aurskog-Høland kommune.

Ulike kunstuttrykk

Sangeren og billedkunstneren Sølvi Antonette Dalhaug, bosatt i Aurskog, dannet Duo Nordlys sammen med singer/songwriteren og dramatikeren Knut Arild Melbøe, bosatt i Hønefoss, i 2015.

– Konserten vi nå skal fremføre, er et selvstendig prosjekt der ulike kunstuttrykk som musikk, dikt og drama veves sammen. Det er samtidig en familieforestilling der publikum får et spennende pust av fortid, for så å bli ledet inn i nåtiden, i stand-up-scener med hint av det dagsaktuelle, fortsetter Dalhaug.

Hans Ulviken og Duo Nordlys arbeider akustisk og kontrabass og gitarer er de viktigste instrumentene.

Trioen har også knyttet til seg Per Oddvar Høisveen som lokal forteller.

Høisveen skal fortelle om livet i distriktet i gamledager.

– Vi er meget takknemlige for støtte av Aurskog-Høland Kommune, Høland og Setskog Sparebank, og selvfølgelig Stiftelsen Øsken gård, der konsertene holdes. Det blir en flott ramme, mener Sølvi Antonette Dalhaug avslutningsvis.