Forrige uke ble gårdsbruket Finstad Lille i Haugkroken på Finstadbru solgt etter heftig budrunde mellom to lokale par.

Til slutt gikk gården for 7 millioner kroner – 700.000 kroner over prisantydning.

Eiendomsmegler Elene Moseby Torre i Aktiv Eiendomsmegling er ikke overrasket over at eiendommen gikk langt over prisantydning.

– Da jeg så interessen for objektet, skjønte jeg hvor det bar, sier Torre til Indre Akershus Blad.

Mange drømmer

At gårdsbruk er populært i Aurskog-Høland om dagen, er hevet over enhver tvil. Torsdag skrev Indre Akershus Blad om et småbruk på Hemnes som gikk 1 million kroner over prisantydning.

– Gården på Finstadbru har unik beliggenhet. Den ligger for seg selv, samtidig som det er meget sentralt. Mange er villige til å betale mye for noe sånt, sier Torre.

Begge budgiverne var lokale.

– Rundt 90 prosent av interessentene på denne eiendommen var lokale eller hadde lokal tilknytning. Det finnes mange drømmer der ute. Å eie en eiendom som byr på mange muligheter er populært. Ofte forblir gårdsbruk innad i familien. Når disse objektene en sjelden gang kommer på markedet, blir det stor interesse, sier megleren.

– Er det en trend at kjøpere vil bort fra tettbefolkede strøk?

– Ja, vi ser det spesielt ved salg av eneboliger. Halvparten av interessentene kommer fra byen. De ønsker seg ut av bykjernen og vil ha mer plass rundt seg. Sånn sett er markedet i Aurskog-Høland godt om dagen.

Indre Akershus Blad har vært i kontakt med kjøperne av gården. De er inneforstått med at lokalavisen omtaler salget, men ønsker ikke å kommentere saken.