– Det er samme runden som i fjor. Fram til jul blir det klager hver gang det har frosset på litt!

Et tynt snødekke skapte glatte veier flere steder i morges.

Et tynt snødekke skapte glatte veier flere steder i morges.

Artikkelen er over 1 år gammel

Statens vegvesen minner bilistene om at det faktisk er vinter.

DEL

Etter det første snøfallet i slutten av oktober, hvor folk ringte politiet og spurte om det var greit å kjøre med sommerdekk, har det vært bare veier og mildt så langt i november.

Et lite snødryss natt til onsdag skapte glatte veier flere steder på Romerike.

Blant annet på strekningene Årnes-Sørumsand, Løken-Bjørkelangen og Setskog-Bjørkelangen meldte bilister om såpeglatte veier.

– Det var et par telefoner tidlig på morgenen, når entreprenøren ikke hadde fått kjørt over veiene ennå, men nå etter at trafikken begynte å gå har det blitt stille, sier overingeniør Tore Dyrseth i Statens vegvesen til Indre Akershus Blad litt etter klokka 08.00.

Han har i grove trekk ansvar for fylkesveiene på denne siden av Glomma.

– Var det glatt mange steder i morges?

– Meg bekjent har det ikke vært andre hendelser på denne kanten enn en utforkjøring i Nes. Men mengden nedbør var så liten, så det var ikke noe å sette brøyteskjær i. Det ble en vurdering på om vi skulle gjøre noe i det hele tatt, men det som kom har nok bilene kjørt på og tråkket til å så det ble glatt. Nå tror jeg entreprenøren har vært over de fleste veiene, sier Dyrseth.

LES OGSÅ: Strålende fornøyd kjøpmann: – Det har gått bedre enn jeg drømte om!

Han gjør oppmerksom på at snø og kuldegrader ikke burde komme som en overraskelse i slutten av november.

– Det er vinter, i hvert fall ifølge kalenderen. Men det blir samme runde som i fjor: Fram til jul blir det klaging hver gang det har frosset på litt, men kravene til entreprenørene når det gjelder veivedlikeholdet er like om det er november eller januar, sier Dyrseth.

Han har en klar oppfordring til alle trafikanter:

– Når man står opp og ser at det er hvitt må man ta forholdsregler. Legg begge henda på rattet, mobilen i midtkonsollen og ha blikket retta fremover, sier Dyrseth.

LES OGSÅ: Forbereder seg på trafikkaos: – Vi har alle mann i beredskap

Litt før klokka 12 sier Dyrseth til Indre at det var spesielle forhold som gjorde at det ble glatt på enkelte strekninger onsdag morgen.

– I dag ble det spesielt siden været ikke var varslet og at det kun traff deler av Romerike. Kun Nes og deler av Aurskog-Høland ble rammet. Entreprenøren Peab var nok noe sent ute, og da ble det glatt litt for lenge, sier Dyrseth.

Artikkeltags