Småbruk med låve og stall lagt ut for salg: – Utrolig populært, sier megler

Av

Eiendomsmegler Kai Roger Hagen forbereder seg på salgsshow av det 13 mål store småbruket på Ullerøy med inngjerdet beiteland og staller.

DEL

(Fredriksstad Blad): – Show?

–Ja, det har vært en betydelig etterspørsel av prospekter og vi har allerede hatt flere privatvisninger. Når småbruk legges ut for salg pleier det å være stor interesse. Det er alltid show å selge et småbruk, sier megler Kai Roger Hagen hos Foss & co til Fredriksstad Blad.

Det er visning på eiendommen til helgen.

Solgte småbruk i Råde

I mars solgte han et mindre småbruk på Kil i Råde på fem mål der prisforlangende var omtrent det samme som i Ullerøy.

– Mange har en drøm om et slikt sted, men så er det ofte langt fra drøm til virkelighet, uttalte han den gangen.

Eiendommen i Ullerøy er på 13 mål eiet tomt og tilrettelagt for hestehold. Det er 6,5 mål med inngjerdet beiteområdet, i tillegg til et gruset område på drøyt ett mål rundt uteboksene.

LES OGSÅ: Stian er stolkongen: – Jeg selger en kongestol!

Tilrettelagt for hestehold

«Eiendommen er tilrettelagt for hestehold. I tillegg vil det kunne være et naturlig sted for hunder og annet lett husdyrhold. Det vil også være mulig med noe dyrking av grønnsaker», heter det i salgsannonsen på finn.no.

Totalt består eiendommen av en enebolig med blant annet fire soverom og to bad, til sammen drøyt 200 kvadratmeter bruksareal. Det er låve, uthus og stall med plass til to hester.

LES OGSÅ: – Her ferdes det til daglig minst 20 skoleelever. Jeg ønsker ikke å se noen av dem påkjørt

Drømmer om et småbruk

– Mange drømmer om et småbruk og er opptatt av å ha et sted der de kan ha hunder og hester, og dyrke sine egne grønnsaker. For noen er nok ikke drømmen realistisk. De mangler pengene som trengs, sier han.

Megleren vil ikke anslå hva han tror eiendommen kommer til å bli solgt for.

– Det er farlig å tippe boligpris, men vi har satt en realistisk prisantydning, sier han.

Prisantydningen er 4,1 millioner kroner. Eier har gjennomført flere oppgraderinger og utbedringer de siste årene på huset som opprinnelig er oppført i 1910. Etter meglers vurdering kan man flytte rett inn.

LES OGSÅ: – Fatter'n var klar i sin tale: «Nei, detta kommer je itte over så lenge je lever»

Sug i markedet

I mars ble det solgt et slitt småbruk som et rehabiliteringsprosjekt i Råde. Prisantydningen var 3 millioner kroner, men gikk for 1,3 millioner over prisantydning.

– Det er et ordentlig sug i markedet etter slike steder, for det er så få gårder til salgs. Det er et vanvittig trøkk hver gang vi har noe i Fredrikstad, Rygge og Råde, fortalte megler Ketil Koppang, daglig leder i Ketil Koppang Landbruks- og næringsmegling AS som sto for salget.

Artikkeltags