Gå til sidens hovedinnhold

Slipper å betale for SFO og barnehage

Artikkelen er over 1 år gammel

Foreldrebetaling for SFO og barnehager vil bli refundert i den perioden som plassen ikke benyttes på grunn av koronaviruset.

Det opplyser Grethe Rønning, kommunalsjef for oppvekst og utdanning, i et informasjonsskriv til foresatte i skoler og barnehager i Aurskog-Høland som ble sendt ut fredag.

Kommunale barnehager, SFO og skoler ble stengt 12. mars og vil være det fram til 26. mars i første omgang. Årsaken er behovet for å stoppe spredningen av koronaviruset.

Likevel finnes det unntak for enkelte barn.

Aurskog-Høland kommune gir foresatte som jobber med samfunnskritiske funksjoner, muligheten til å ha barn i barnehage, SFO og skole i denne perioden.

– Det kommunale tilbudet for SFO, skole og barnehage er åpent for barn av foresatte med samfunnskritiske funksjoner og kun den gruppen. Jeg vil også presisere at dersom den ene foresatte har en samfunnskritisk funksjon og den andre ikke har det, så gjelder ikke denne muligheten, opplyste Grethe Rønning til Indre Akershus Blad torsdag kveld.

Lillestrøm kommune planlegger etablering av en tilsynsordning for barn av foreldre med samfunnskritiske funksjoner. Kommunen vil gå i direkte dialog med disse foreldrene, opplyser Lillestrøm kommune på sin nettside.

LES OGSÅ: Regjeringens tiltak: Redusert skatt, flyavgifter fjernes, permitteringsregler endres

Kommentarer til denne saken