Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir været i vinterferien

Artikkelen er over 2 år gammel

Vårlige forhold i øst i vinterferieuka. Grått i vest.

(Nettavisen): Mange steder innleder skolene vinterferie denne helga. Meteorologene varsler mildt vær i Sør-Norge, særlig i starten og slutten av uka.

- På Vestlandet og i Trøndelag blir det nok skyet og nedbør de fleste dager, mens Sør- og Østlandet får opphold og gode sjanse for sol, heter det i en Twitter-melding fra Meteorologisk institutt torsdag.

Statsmeteorolog Geir Bøyum forteller Nettavisen at det blir milde temperaturer i Sør-Norge neste uke. Det er fremdeles gode muligheter for skiføre på Østlandet i vinterferien, men at det blir dårligere i vest.

- Det ser ut som det blir ganske fint på Østlandet og litt mer variabelt i vest.

- På Østlandet blir det ingen eller lite nedbør. Det blir mye fint vær og temperaturene i lavlandet vil ligge på omkring 5 til 8 grader, forteller han.

- Det blir i det hele tatt litt vårlige forhold og snømengden vil minke, mens det blir minusgrader i fjellet.

På Vestlandet blir det våtere og gråere og snøen som ligger her kan fort forsvinne. Temperaturene vil ligge på rundt 10 grader, mens du over 1000 meters høyde kan komme mot minussiden.

- Trøndelag vil få mye av det samme været som Vestlandet. Det blir regn og mildt, men her kan vi også få noe sludd og snø, forteller Bøyum.

Lenger nord er det flere som må vente en liten stund lenger før vinterferien kommer. Torsdag er det mye uvær i Nord-Norge, og været vil fremdeles være urolig utover i neste uke.

- Det blir en god del nedbør og mye vind i helgen, og det blir ganske urolig vær neste uke. Det blir varierende temperaturer, regn og snø. I Troms og Finnmark vil det bli ganske kjølig og det kommer snø.


Kommentarer til denne saken