Ben Terje Moen som var med på å starte Aurskog-Høland Triatlon i sin tid.

I fjor fikk Moen med seg Nora Herlofsen fra Bjørkelangen og Mia Johansen fra Aurskog som trenere. Begge har gjennomført trenerkurs gjennom Norges Triatlon Forbund (NTF) og er godkjent Triatlontrenere.

– Vi snakket sammen, og tok kontakt med Even i Aurskog-Høland friidrettslag for å høre om det var mulig å legge triatlongruppa inn i AHF. Styrene ble også involvert, og alle var positive. Det ble gjort vedtak på årsmøtet og her er vi, sier Moen.

– Vi ser at gruppa vokser. Det viktigste for oss er å aktivisere barn og unge, der vi har fokus på Triatlon og de tre disiplinene svømming, sykling og løp. Vi har et fleksibelt opplegg der vi har åpnet opp for de som kun har lyst til å være med for eksempel 1 disiplin hvor du kan velge å trene på kun løping. Du må ikke trene løping, sykling og svømming, om du ikke ønsker. Vi har selvfølgelig fokus på triatlon, men det er ikke noe krav – det kan godt være at man får lyst til å delta på flere grener etter hvert, sier Moen.

– Det var slik det startet, ved å slå sammen løpergruppene. Vi har ikke så mange aktive friidrettsutøvere blant barn og unge. Det passet perfekt å slå sammen med Aurskog-Høland triatlon, ble det en større gjeng og et større miljø. Det har mye si, påpeker Even Høgenes Oppegaard, daglig leder i AHF.

– Vinn-vinn-situasjon

– Dette er en vinn-vinn-situasjon for oss begge. Vi får gitt et bedre tilbud til utøverne og det organisatoriske blir lettere når vi kan dele på de menneskelige ressursene, sier han.

– Dette er en naturlig utvikling for AHF, uten at vi har noen målsetning om å «spise opp» andre grupper. Vi samarbeider der vi føler det naturlig og dette er et slikt eksempel, sier Høgenes Oppegaard som for tiden gjennomfører den årlige friidrettsskolen på Bjørkelangen.

– Etter at vi gjorde dette grepet, ser vi at vi har langt flere ressurser å spille på, sier Ben Terje Moen.

– Ved å samarbeide, får vi en bredere profilering og en større blest om det vi driver med. Da når vi ut til flere, påpeker AHF-lederen.

Trioen ser fram til å arrangere Halsnes Triatlon 30.-31. juli på hjemmebane.

– Vi har aldri hatt så mange barn og unge påmeldt til Halsnes Triatlon. Det lover bra, sier Moen som understreker at distansene når det gjelder svømming, sykling og løping er tilpasset de enkelte aldersgruppene, helt ned til seks år.

– Hva er grunnen til at flere ønsker å være med?

– Vi fokuserer ikke så mye på resultatene. Vi tenker på å bygge miljø og mestringsfølelse. Jeg tror det viktigste er å ha det ålreit på trening, og vi har et veldig bra miljø, sier Moen som holder døren åpen om flere har lyst til å prøve seg.

– Det er en positiv gjeng, slår svømmetrener Nora Herlofsen fast.

Løpetreningen skjer ved Aurskog-Høland friidrettslag sin base på Bjørkelangen; AHF-banen. Svømmetreningen skjer i Bjørkebadet og syklingen skjer langs landeveier.