Gå til sidens hovedinnhold

– Slaget står nå. Det er nå du og jeg og alle må opp i ringene. 

Artikkelen er over 1 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Haneborg skole foreslås nedlagt. Aurskog-Høland voksenopplæring kan bli flyttet til Lillestrøm.

Ved bibliotekene på Bjørkelangen og Rømskog kan det bli reduserte åpningstider, og i Aurskog står en barnehage i fare for å bli faset ut.

I Aurskog skal det bygges skole, barnehage og omsorgsboliger for 500 millioner kroner.

Vi gjengir noen av forslagene til kommunedirektør Inger Hegna for budsjettåret 2021. Til syvende og sist er det lokalpolitikerne som bestemmer hvor det skal kuttes og hvor det skal investeres.

I mellomtiden hviler det faktisk et stort ansvar på Aurskog-Hølands innbyggere. Slaget står nå. Det er nå du og jeg og alle må opp i ringene.

Det er nå vi må hente fram de gode argumentene for og imot kommunedirektørens forslag. Det er nå det må jobbes opp mot våre folkevalgte. Det er nå vi kan ha innflytelse på hvilke beslutninger som fattes.

Når budsjettet er vedtatt i begynnelsen av desember, er løpet kjørt for den kommende budsjettperioden.

Kommunedirektøren skal få et budsjett til å gå ihop, og er i sin fulle rett til å utfordre både folkevalgte og lokale institusjoner. Uansett hva lokalpolitikerne har lovet og ikke lovet i inneværende valgperiode, kan kommunedirektøren sette skoler i spill. Det er aldri populært, men skal det investeres 500 millioner kroner i Aurskog må det nødvendigvis gå på bekostning av tilbud andre steder i kommunen.

I denne prosessen har Indre Akershus Blad et stort og viktig samfunnsoppdrag. Skal innbyggerne ha noen som helst mulighet til å påvirke beslutninger som berører deres hverdag, er det lokalavisens oppgave å belyse konsekvensene.

Det er vi i full gang med.

Kommentarer til denne saken