Et stort skritt nærmere OL-plass: – Dette var sesongens store mål

OL i sikte: Etter å ha blitt nummer fire og sikret Norge en kvoteplass i neste års sommer-OL i torsdagens verdenscup i skyting i Rio de Janeiro, tok Simon Kolstad Claussen et langt klyv mot OL-deltakelse i Tokyo i 2020. Foto: Privat

OL i sikte: Etter å ha blitt nummer fire og sikret Norge en kvoteplass i neste års sommer-OL i torsdagens verdenscup i skyting i Rio de Janeiro, tok Simon Kolstad Claussen et langt klyv mot OL-deltakelse i Tokyo i 2020. Foto: Privat

Av

– Denne kvoteplassen var sesongens store mål. Nå er det nådd og det er deilig, sier Simon Kolstad Claussen vel vitende om at han har halvannet bein i kommende års norske OL-tropp.

DEL

– Fjerdeplassen er litt kjipt. Men det er min beste verdenscupplassering og ikke minst ga den kvoteplass til neste års OL i Tokyo, sa Simon Kolstad Claussen etter torsdagens verdenscup i helmatch i vertsbyen for sommer-OL i 2016.

Når OL-fanfaren lyder i den japanske hovedstaden om et år, har setskogingen alle mulige sjanser til å være på plass derfor å kjempe om medaljer.

Fjerdeplassen ga nemlig Norge kvoteplass nummer to i øvelsen i Tokyo etter at østfoldingen Henrik Larsen hadde sikret en tidligere i sesongen. Hver kvoteplass gir det nasjonale forbund rett til å sende en skytter til å konkurrere i den aktuelle øvelsen. Det innebærer at Simon må være topp-to i den norske OL-kvalifiseringen neste år.

Fullt så stas var det ikke at en pallplassering glapp helt mot tampen av finalen som går etter utslagsmetoden. Med fire skyttere igjen lå han på en tredjeplass med et poengs margin til fjerdemann. Det er mye på dette nivået, og en medalje virket nesten like sikker som en sparekonto og Høland og Setskog Sparebank. Da kom katastrofen: Et 7,2-skudd. Dermed var det over og ut.

– Jeg ble for defensiv. Var ikke tøff nok på avtrekksfingeren og måtte ta opp. Da kom jeg ut av rytmen, begynte å stresse med tiden og det hele ble bare tull, oppsummerer han, og har resepten for å unngå slike sprekker i framtiden klar.

– Jeg må bare trene mer på stående i slike situasjoner.

Han kan imidlertid ta med seg flere positive ting hjem fra Brasil enn fjerdeplassen, hans beste verdenscupplassering til nå.

– Kne- og liggendeskytingen min i finale var helt rå, både teknisk og resultatmessig sier han. Noe de tørre tall forteller. Da finaleskytterne hadde gjort unna liggende og knestående var 28-åringen helt i teten.

Neste oppgave blir EM i begynnelsen av neste måned.

Jenny Stene har også vært i aksjon. Hun ble nummer 20 på luftrifle, og skyter helmatchen for kvinner lørdag. Dett er øvelsen hun satte verdensrekord i tidligere i sommer.

Artikkeltags