28 år siden forrige norske medalje: – Jeg er best når jeg er litt rå og skyter på rytmen

For første gang på 28 år tok Norge en medalje i det som er en OL-øvelse, den bragden sto Jenny Stene fra Rånåsfoss for.

For første gang på 28 år tok Norge en medalje i det som er en OL-øvelse, den bragden sto Jenny Stene fra Rånåsfoss for.

Av

Både Jenny Stene og Simon Kolstad Claussen er potensielle medaljekandidater under neste års sommer-OL i Tokyo som starter om knappe ti måneder.

DEL

Årets EM var en ny bekreftelse på det. I OL-øvelsen 3x40 skudd på 50 meter ble det bronsemedalje til Jenny fra Rånåsfoss, men Simon fra Setskog tapte kampen om bronsemedaljen for landsmannen Jon-Hermann Hegg og ble nummer fire.

– Jeg kom dårlig ut i finalen, men holdt troen på meg selv, kjørte på og er veldig glad for medaljen, sa bronsejenta etter å ha sikret den.

Dette var forøvrig første gang på 28 år at det ble en norsk medalje i denne grenen, og Jenny var den første kvinnelige skytter som tok en pallplassering.

Skjøt som en mitraljøse

Det ble imidlertid enda edlere metall på Jenny i lagkonkurransen som avgjøres i kvalifiseringen for finalen.

Her ble det både gull og ny verdensrekord for lag, akkurat som herrene med Simon Kolstad Claussen på laget hadde prestert dagen før.

I denne konkurransen, der deltakerne har 2 timer og 45 minutter på seg leverte hun en unik prestasjon da hun gjorde unna sine 120 skudd på 60 minutter, noe som er unikt ifølge skytterforbundets hjemmeside. Poengsummen 118 holdt til en tredjeplass og sikker finaleplass dit de åtte beste kvalifiserer seg.

– Jeg kjørte på. Er best når jeg er litt rå og skyter på rytmen, var oppsummering hennes etter mitraljøseskytingen. Men så er ikke rånåsfossjenta ukjent med hurtigskyting.

Under landsskytterstevnet har hun flere ganger kjempet helt i toppen i denne øvelsen, som imidlertid er milevidt fra matchskytingen hun nå tok EM-bronse i.

– Tanken var tom

Etter seier i kvalifiseringen, var Simon Kolstad Claussen et hett navn når europamesteren i helmatch på herresiden skulle kåres. Etter liggende og knestående var han helt i tet og medaljehåpet levde helt til det sto igjen fire skyttere so skulle kjempe om de tre medaljene. Da kom det en 8,0. mens landsmann Jon-Herman Hegg prikket inn 10,4 og snøt setskogingen for en plass på pallen.

– Det var tomt på tanken på stående. Prøvde å angripe så godt jeg kunne på enkeltskuddene, men det ble bare tull. Når avslutningen blir slik, er en totalt sett skuffet over egen prestasjon. Sesongen i i seg selv har vært et eventyr, men det er mye å jobbe med for å ta ytterligere steg neste år, oppsummerer han på sin facebookside.

Artikkeltags