– Har funnet en hanske og en motorsag

SIST OBSERVERT: I dette området skal de antatt omkomne skogsarbeiderne sist ha blitt observert. Politiet opplyser at de har funnet en hanske og en motorsag som de mener tilhører de antatt omkomne.

SIST OBSERVERT: I dette området skal de antatt omkomne skogsarbeiderne sist ha blitt observert. Politiet opplyser at de har funnet en hanske og en motorsag som de mener tilhører de antatt omkomne. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det er vanskelig å anslå hvor de savnede befinner seg, opplyser politiet.

DEL

(Romerikes Blad) Da mørket senket seg fredag ettermiddag avsluttet letemannskapene søket etter de tre litauerne som ifølge politiet ligger begravet ett eller annet sted i de voldsomme leirmassene ved Asakvegen i Sørum.

Politiet opplyser at de har søkt i et begrenset område rundt stedet hvor de tre litauiske skogsarbeiderne sist ble observert.

– Det er funnet en hanske og en motorsag som vi mener skal ha tilhørt de tre savnede, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Øst politidistrikt, Tonje Taylor, til Romerikes Blad.

– Hørte raset

De tre antatt døde litauerne skal ha blitt observert i nærheten av et skogholt noen hundre meter unna starten på skredet.

– Det jeg vet er at det har vært seks skogsarbeidere i rasområdet og at en traktor har vært i skogkanten av området. Traktoren er forsvunnet i massene. Alle seks har hørt raset og løpt når de forsto hva som skjedde. Tre av dem klarte å komme seg unna, mens tre ble tatt av raset og er fortsatt begravet i leirmassene, sier politiets innsatsleder på stedet, Ketil Lund.

Etter det Romerikes Blad får opplyst, skal leirmassene ha beveget seg over en kilometer forbi stedet hvor de litauiske skogsarbeiderne sist ble observert.

– Det er vanskelig å anslå hvor de savnede befinner seg. Nå søker vi fram til det blir mørkt, deretter vil vi komme tilbake med informasjon om videre søk gjennom helgen. Det vil ikke bli gjennomført søk i natt, sier Taylor.

Politiet forklarer: Her startet raset og her befant de savnede seg

Kriseteam

Romerikes Blad har fredag ettermiddag vært i kontakt med Litauens ambassade i Oslo.

– Det er en veldig trist og tragisk hendelse som har rammet tre litauiske statsborgere, sier Valdas Steplnavicius, rådgiver ved Litauens ambassade.

Han forteller at ambassaden har videreformidlet informasjon fra Øst politidistrikt til politiet i Litauen.

– Pårørende er varslet, og de tar selvfølgelig beskjeden tungt. Nå har det gått så lang tid at familiene til de savnede har gitt opp håpet om å finne noen i live.

Steplnavicius sier at de tre personene som evakuerte seg selv fra skredet ikke har tatt kontakt med ambassaden, men at ambassaden står parat til å bistå om de trenger hjelp.

– Ut fra den informasjonen vi sitter på, så jobbet alle seks på samme gård, opplyser han.

Politiet opplyser at de tre overlevende litauerne blir ivaretatt av et psykososialt kriseteam fra Sørum kommune.

– Krevende forhold

I en pressemelding fredag kveld, opplyser politiet at de vil fortsette søket lørdag morgen.

– Det har vært krevende forhold å søke i, både for mannskapene og hundene. Vurderingen som ligger til grunn for at vi nå har avsluttet søket for i dag er forholdene på rasområdet. Når det blir mørkt er mulighetene for å finne noen små, uttaler stabssjef Hans Holmgrunn.

Politiet understreker at publikum fortsatt bes om å holde avstand og forholde seg til politiets anmodninger på stedet.

Rasveien skulle offisielt åpnes 22. november 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken