Stoppet tilløp til skogbrann: – Vær forsiktig, oppfordrer brannvesenet

BRANNFARE: Med vind og lite nedbør er det nå gress- og skogbrannfare. Brannvesenet oppfordrer folk til å være forsiktig.

BRANNFARE: Med vind og lite nedbør er det nå gress- og skogbrannfare. Brannvesenet oppfordrer folk til å være forsiktig. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Flere steder på Østlandet har det i løpet av lørdagen vært rapportert om flere gressbranner. På Romerike var brannvesenet ute og stanset et tilløp til skogbrann i Hurdal.

DEL

Brannvesenet i Follo og Østfold forteller til NRK lørdag kveld at det er registrert syv gressbranner i løpet av dagen. Også i Vestfold og i Oslo har det vært gressbranner.

Såpass ille har det vært at det i både Follo og Østfold er innført bålforbud både i utmark og egen eiendom «fram til nærmere beskjed er gitt».

Tilløp til skogbrann

Lørdag kveld måtte også brannvesenet på Romerike rykke ut da det var tilløp til skogbrann i økolandsbyen i Hurdal.

– Vi har vært på stedet der det brant i noe lyng, sier Bjørn Høgda i Romerike 110-sentral.

Han forteller at det er svært tørt ute nå.

– Siden det har blåser såpass mye som det har gjort i dag, så blir det veldig tørt. Selv om det er tæle i bakken så blir det veldig tørt i de øverste centimeterne av gresset, forteller han.

Oppfordringen fra 110-sentralen er klar:

– Jeg oppfordrer alle til å være forsiktig i skog og mark.

Normalt

Meteorolog Kristen Gislefoss forteller til NRK at værtypen som sørger for skog- og lyngbrannfare er normalt på denne tiden av året.

– I morgen er det ventet den samme værtypen med en del vind på dagen og ikke noe nedbør, og da er det også stor skogbrannfare. Fra natt til mandag er det ventet nedbør, sier Gislefoss til NRK.

Artikkeltags