Inviterer til stormøte for landbruket

PÅ SAMME LAG: Erik Bakke, Ole Eide, Siv Mari Eilertsen, Ole-Christian Østereng, Ingrid Hedum og Stian Sandbekkbråten i Aurskog-Høland kommune ønsker alle velkommen til stormøte og konferanse i kultursalen. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

PÅ SAMME LAG: Erik Bakke, Ole Eide, Siv Mari Eilertsen, Ole-Christian Østereng, Ingrid Hedum og Stian Sandbekkbråten i Aurskog-Høland kommune ønsker alle velkommen til stormøte og konferanse i kultursalen. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

Artikkelen er over 1 år gammel

BJØRKELANGEN: Det er spenstige nyheter som blir kringkastet når Aurskog-Høland kommune for første gang på flere år inviterer til stormøte for landbruket.

DEL

Møtet 26. april i kultursalen i Bjørkelangen skole starter med et foredrag om skogens og treets rennesanse av Arthur Buchardt.

– Her vil han blant annet fortelle om det 80 meter høye trehuset som er døpt Mjøstårnet, som firmaet hans er i ferd med å bygge i Brummundal. Det er spenstige greier, det blir nemlig verdens høyeste trehus når det står ferdig, sier fagansvarlig skogbruk Stian Sandbekkbråten i Aurskog-Høland kommune.

Foredraget til Buchardt er også en del av Aurskog-Høland-konferansen. Deltakere til stormøtet har muligheter til å melde seg på til begge deler.

Kommunalsjef for samfunn og utvikling i Aurskog-Høland kommune, Siv Mari Eilertsen forteller at det også blir muligheter for omvising i nye Bjørkelangen skole.

– Blant temaene som tas opp er muligheter og investeringer innen biogass, og tilskuddsordninger til bioenergi. Det vil også bli et foredrag av seksjonssjef i Mattilsynet Katri Helene Laubo om riktig bruk av plantevernmidler, samt floghavreproblematikk, opplyser hun.

Dessuten kommer prosjektleder Svein Skøien i Norsk Landbruksrødgivning for å fortelle om klimasmart kornproduksjon.

– Det blir også orientering om regionale miljøkrav i Haldenvassdraget og orienteringer angående tilskudd i jord- og skogbruket, sier fagansvarlig jordbruk Ingrid Hedum i Aurskog-Høland kommune.

– Bli gjerne med på hele dagen. Aurskog-Høland-konferansen har 14 dager før arrangementet går av stabelen rundt 100 påmeldte allerede. Det er vi meget godt fornøyde med. Både stormøtet og konferansen er forresten åpent for alle, enten du er næringsdrivende eller ei, og uavhengig av hvor du bor, forteller næringsutvikler Erik Bakke i Aurskog-Høland kommune avslutningsvis.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Artikkeltags