Landslagstrener og tidligere verdensmester i skyting, Espen Berg-Knutsen, er også mektig imponert av sine to landslagsutøvere.

– Prestasjonene til Jenny og Simon i NM, og forøvrig ellers denne sesongen, er toppidrett på et svært høyt internasjonalt nivå. De er blant dem som trener absolutt mest og med høy kvalitet på hver økt. Det er derfor veldig fortjent at de lykkes så godt, sier landslagstreneren.

Han har selv vært med i tre Sommer-OL for Norge som utøver.

Planen er at OL i Tokyo blir etter planen hans andre OL som landslagstrener.

– Jenny og Simon er selvsagt to brennhete kandidater dit, men vi har et veldig godt landslag nå med veldig mange gode. Jeg vet også at Simon og Jenny deler suksessen med de andre på laget. Sammen presser de hverandre, gleder seg over hverandre og skaper toppidrettskultur preget av offensivitet, trygghet og godt humør, sier Berg-Knutsen.

Under årets NM på Elverum var det spesielt Jenny Stene sin prestasjon på 50m helmatch, som fullstendig blendet publikum.

Der prikket hun inn 1188 poeng, etter en fenomenal avslutning på stående hvor hun skjøt 397 av 400 poeng på den 10,4 millimeter store tieren.

Poengsummen er også tre poeng bedre enn hennes egen verdensrekord, fra verdenscupen i München tidligere i mai.

Verdensrekorder kan dog ikke settes i nasjonale mesterskap, kun verdenscup, EM, VM eller OL.

– Det er helt vanvittig og jeg tror ikke folk fatter hvor stor prestasjon det er, sier Berg-Knutsen.

– Det var en spinnvill opplevelse, spesielt at jeg klarte å gjennomføre helt perfekt på stående ettersom trøkket bygget seg opp. Det var litt rart at jeg hadde mer spenninger på slutten her på NM, enn da jeg satte verdensrekord, sier Stene.

I finalen vant hun NM-gullet med suveren margin. På 15 skudd kne, 15 skudd ligg og 15 skudd stå med desimaler, satte hun også norgesrekord med 462,9 poeng.

– Formen er veldig bra og nå gleder jeg meg til EM i Italia neste uke. Jeg er litt revansjesugen etter verdenscupen i Brasil, hvor jeg ikke fikk ut det jeg kan, sier hun.

Simon Kolstad Claussen ble den store medaljekongen i Elverum.

På seks øvelser ble det fire individuelle gullmedaljer: 50 meter helmatch, 50 meter liggende, 300 meter helmatch og 300 meter liggende.

På 50 meter mix-team ble det sølv med Jenny Stene, mens han tok bronse på 300 meter standard-gevær.

På 50 meter helmatch satte han norgesrekord med suveren margin på totalt 464,9 poeng.

Det var tre poeng bedre enn hans gamle norgesrekord fra i fjor.

– Mitt desidert beste NM noensinne. Veldig moro. Nå er jeg ganske sliten, derfor blir det viktig med hvile og riktige kvalitetsøkter før EM i Italia som er neste stopp. Har jeg nok overskudd og er på hugget der nede, kan jeg potensielt være med i toppen i seks øvelser. Men det er veldig små marginer, sier setskogingen.

Lokal NM-jubel ble det også for Benjamin Tingsrud Karlsen fra Sørumsand.

Han sikret seg NM-gull i 50 meter mix-team liggende.

Sammen med makker Karina Stette var de 0,5 poeng foran Claussen og Stene i finalen.

Fetsokningen Marius Granberg kom også hjem med individuelle medaljer fra årets NM.

I ungdomsklassen prikket han inn sølvmedalje på 50 meter liggende og bronsemedalje på 50 meter match.