Johannes knuste Niskanen, Ustiogov og Belov: – Det gikk bra gitt!

Av

LYSEBOTN: Først «parkerte» Johannes Dale OL-mester Ivo Niskanen. Så Evgeniy Belov, før han rykket fra Sergey Ustiogov.Blakergutten og førsteårssenior i skiskyting ble den store overraskelsen i rulleskirennet Lysebotn opp, et spektakulært motbakkerenn på 7,4 kilometer med 640 meter stigning.

DEL

– Det gikk bara, gitt! humrer han etter monsterløpet, der han ble syvende beste nordmann. Men Johannes tar konkurransen for hva den er; En happening som et avbrudd i treningshverdagen som har lite med hva som skjer når snøen har kommet og rulleski og hjelm er byttet med ski og gevær, og helt andre løypetraseer.

– Løpet ga meg en bekreftelse på at det jeg har gjort fysisk i sommer har vært riktig og at jeg kapasitetsmessig har tatt et nytt steg. Tidsmessig var jeg over to minutter raskere denne gang enn for to år siden, sier Johannes til Indre Akershus Blad klokka ti fredag morgen.

Da har han allerede unnagjort ei litt rulleskiøkt og ei skyteøkt.

Men å knekke spesiallangrennsløpere som den tidligere nevnte trio, og løpere som Jean Marc Gaillard, Maurice Manificat, Johannes Thingnes Bøe og Sjur Røthe, for å nevne noen andre, er selvsagt en enorm motivasjonsfaktor.

Utgangsposisjonen var heller ikke optimal. Som useedet var han i 50. startposisjon i dette fellesstartrennet.

– Jeg følte raskt kroppen var bra og begynte raskt å avansere. Men jeg må si jeg kvakk litt da jeg etter hvert kom opp i ryggen på Ivo Niskanen, forteller Johannes.

Etter å ha passert han, dukket russerduoen Evgeniy Belov og Sergey Ustiogov opp foran han, og de led samme skjebne som den finske femmilsvinneren fra Peyongchang.

– Det var artige opplevelser, og jeg skal innrømme at jeg la inn et ekstra rykk da jeg skulle passere Ustiogov, og det var kult at han forsvant med en gang, sier Johannes som avsluttet sin juniorkarriere som skiskytter med to medaljer under junior-VM for fem måneder siden.


Artikkeltags