Imponerer igjen! Og i kveld er det nye sjanser

FORTSETTER Å IMPONERE: Johannes Dale tok et nytt steg som skiskytter i Soldier Hollow i fredag kveld. Da ble blakergutten nummer ti i verdenscupsprinten i OL-løypene fra 2002. Foto: Privat

FORTSETTER Å IMPONERE: Johannes Dale tok et nytt steg som skiskytter i Soldier Hollow i fredag kveld. Da ble blakergutten nummer ti i verdenscupsprinten i OL-løypene fra 2002. Foto: Privat

Av

Topp ti for første gang i verdenscupen

DEL

Med to bom, men fjerde beste langrennstid, gikk Johannes Dale inn til tiendeplass på sprinten under verdenscuprennet i skiskyting i OL-løypene fra 2002.

– Gøy for Johannes. Han var da også godt fornøyd med løpet da jeg snakket med ham på telefonen etterpå. Han hadde likevel ikke følelsen av at det var noe rått løp han gikk, men det er kanskje vanskelig å få til i tynnlufta i Soldier Hollow, forteller pappa Jo Dale til Indre Akershus Blad.

an fikk se sønnen innlede med fullt hus på første liggende, men fikk bom på andre og fjerde skuddet på stående.

– To bom, som det ble denne gang, var godkjent. Men Johannes imponerte meg på første liggende. Der angrep han blinken som han skal: Offensivt og bestemt, og fikk uttelling. På stående måtte han jobben mer. Men konkurransen sett under ett ble en del flere bom i denne sprinten enn hva vi er vant til, noe som trolig må tilskrives at konkurransen gikk i stor høyde, mener far.

LES OGSÅ: Kai-Petter har ventet i 29 år – dersom det går veien spanderer han boller og is på 1.000 kunder

– Spent

Tiendeplassen i fredagens verdenscup-sprint topper dermed sesongen så langt for karen fra Blaker, som representer Fet skiklubb og som er inne i sin første seniorsesong.

Ikke minst langrennsmessig holder han allerede toppnivå i verdenscupen. I fredagens renn hadde han fjerde beste langrennstid.

– Jeg var spent på hvordan han ville takle tynnlufta, og fryktet at han hadde åpnet for hardt da jeg så passeringstida inn mot første liggende. Men han sto distansen bra, sier Dale.

En bekreftelse på det er at han avanserte fra 15. plass ut fra siste skyting til tiende i mål.

I kveld er det duket for fellesstart. Rennet sendes i likhet med de andre rennene fra Soldier Hollow på NRK1.

Artikkeltags