Alt ligger til rette for en magisk skihelg

ENDELIG: Knut Katralen (t.v.), Carl Fredrik Havnås og Jan Kristian Heggdedal i Mangenfjellet turlag  gleder seg over snøfallet som gir flotte løyper både på Mangen og alle andre steder. Foto: Øivind

ENDELIG: Knut Katralen (t.v.), Carl Fredrik Havnås og Jan Kristian Heggdedal i Mangenfjellet turlag gleder seg over snøfallet som gir flotte løyper både på Mangen og alle andre steder. Foto: Øivind

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: Gjør skiene klar for en magisk skihelg. Muligens den flotteste på flere år.

DEL

Tirsdagen skapte snøkaos og problemer for mange da Kong Vinter for alvor meldte sin ankomst. Men de 40–50 centimeterne med snø la også grunnlag for optimale skimuligheter – ikke minst etter at ildsjeler og entusiaster har jobbet på spreng for å preparere så langt Yrs langtidsvarsel rekker.

– Her på Mangen har vi som mål å ha hele løypenettet klart, sier Jan Kristian Heggedal og Knut Katralen når Indre treffer duoen i ei lita pause ved Vesle Garsjøen, omgitt av snøtunge trær og det som best kan kalles et julekortlandskap.

Les også: Eiendomskjøp, nye medeiere og rekordomsetning: – Nå er vi der vi skal være

Mens Knut Katralen har preparert løyper for turlaget på Mangen i «alle år», er Jan Kristian noe ferskere. Men etter at han gikk over i pensjonistenes tilværelse, har han blitt en viktig brikke i løypeteamet.

– Jeg kan ikke få noen bedre pensjonisttilværelse enn å drive på med dette. Massevis av tid i frisk luft og naturopplevelser, der vi støter på både fugl og annet vilt. Samtidig er jeg med på å gjøre noe nyttig som kan glede så mange, sier Heggedal.

Tidkrevende å preparere

Kara har stått på helt fra tidlig onsdag.

– Vi er så heldige at vi har fått en solid såle i nesten hele løypenettet. Men det er tidkrevende å få alt ferdigpreparert og i topp stand. Det er tross alt snakk om rundt 80 kilometer. Jeg tror jeg kan love gode forhold både på Kjølen og Søndre Mangen, så får vi fortsette finishen etter helga, sier turlagsleder Carl Fredrik Havnås.

I forbindelse med helgeutfarten henstiller han om å benytte parkeringsplassen ved Vesle Garsjøen, også om turen går inn mot Sakusmåsan og Myrlia. Dette for å redusere parkeringen langs veien ved Garsjøen.

Les også: Gave til 400.000 gjør at skigruppa ikke står på bar Bakke

– Det blir kjørt opp forbindelsesløype over fra Vesle Garsjøen, en strekning på om lag en halv kilometer, sier Havnås.

Myrlia har åpen både lørdag og søndag og Kjøltjernhytta søndag.

Flere skihytter åpne

Også inn til de andre skihyttene i distriktet er det topp forhold og solbærtoddy, kaffe og vafler er klare.

Langfoss har åpent søndag, og det er løyper inn dit fra både Momoen og Løken, og videre inn til Korsbekken og opp til Elgheia, melder skigruppa i Høland IUL.

Les også: Her går rekkehusene unna

På Setskog melder Magne Malnes om at Steinbyhytta er åpen søndag, og at løypene inn dit fra parkeringsplassene ved Bumåsan og Moseby vil være klare fra lørdag morgen.

Pedersmoen i Søndre Høland er også åpen søndag. Også hit blir det nykjørte løyper.

Les mer detaljert om skiløyper på skisporet.no

Artikkeltags