Disse kara nekter å gi slipp på vinteren

Terje Fjeld (t.v.), Petter Andreas Hornås, Terje Dunvold og Ole-Petter Hornås nekter å gi opp vinteren, og tok seg til Langfosshytta på ski på søndag. Foto: Privat

Terje Fjeld (t.v.), Petter Andreas Hornås, Terje Dunvold og Ole-Petter Hornås nekter å gi opp vinteren, og tok seg til Langfosshytta på ski på søndag. Foto: Privat

Artikkelen er over 1 år gammel

– Selv om det regner nede i bygda, kommer det som snø inne på Mangen. Derfor er det for tidlig å rydde vekk ski og staver, sier Thorbjørn Slettum i Mangenfjellet turlag entusiastisk.

DEL

– Løypenettet er oppe og går. Det er spådd mer snø og kaldere, så da får vi en ny vinter. Det er for tidlig å rydde bort ski og staver, sier Slettum.

Han er svært godt fornøyd med besøket i løypenettet på Mangen hittil i vinter, og søndag var det invitert til barneskirenn ved Myrlia. 13 var påmeldt, mens 30-40 stykker akte, lekte og koste seg ved bålet.

– Det er akkurat sånn vi ønsker det på Myrlia. Det skal være familievennlig, sier Thorbjørn Slettum, som er fornøyd med oppmøtet.

– Vi hadde tross alt 5-mila i Seefeldt å konkurrere mot.

Les også: Sa opp jobbene sine og satset: – En sjanse vi ikke kunne la gå fra oss

Han presiserer at «selv om det regna nede i bygda, kom det som snø på Mangen».

Sånn er det ofte. Høydemeterne utgjør en forskjell.

100 innom Langfosshytta

Også på Langfosshytta var det åpen dag og barneskirenn denne søndagen.

Les også: Har vi sovna helt?

– Dagen begynte med regn, men det kom folk likevel! 92 skrev seg inn i boka, men vi regner med at over 100 var innom, sier Bjørg Lunder. Hun er leder i skigruppa i Høland IL.

Premieutdeling og sledekjøring med løypekjører Lundberg er alltid stas. Foto: Privat

Premieutdeling og sledekjøring med løypekjører Lundberg er alltid stas. Foto: Privat

– Det var tross alt VM på ski, håndballcuper, leir på Fossheim og Vasaloppet samtidig, så vi må være godt fornøyd med oppmøtet.

Bjørg forteller at noen kom på beina, andre på ski.

– Hornås-kara kom helt fra Bjørkelangen, den ene til og med med brekt stav. Han fikk en ny av Amund Herrebrøden, så det ordna seg heldigvis. Amund og kona Unni stempla for øvrig for 41. gang, forteller Bjørg.

– Det var 70 som stempla på Langfoss-statuetten til sammen. Det synes jeg er bra.

Les også: Sjåførerlæreren sluttet i jobben, brukte fem år på å bremse ned

Skigruppas leder synes også det var fint å se at sju unger stilte opp på skirennet.

– Selv om været var grått, var det godt å være ute. Ja, vi var ute hele dagen, og i kiosken på hytta var det både vafler og pølser å få kjøpt.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken