Sirkuset feirer 70 år med spektakulært show: – Nordmenn har ikke sett noe lignende tidligere

Turnéleder Are Arnardo med showets stuntsyklister

Turnéleder Are Arnardo med showets stuntsyklister Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Cirkus Arnardo besøker hele landet på sin 70-årsturné. Søndag går turen til Finstadbru.

DEL

Cirkus Arnardo hadde sin første forestilling i 1949. Siden den gang har hele 9 millioner mennesker vært samlet rundt manesjen i løpet av 12.000 forestillinger.

I år kan det familiedrevne sirkuset feire sitt 70-årsjubileum, og reiser landet rundt med sitt spektakulære show.

Søndag 28. juli besøker sirkuset Finstadbru.

– Bestefar var en visjonær med ønske om å glede andre. Historien har vel vist at han lyktes ganske så bra med sin livsgjerning, sier turnéleder Are Arnardo om cirkusets grunnlegger Arne Arnardo.

Arnardo lover at publikum under årets show får oppleve triks de aldri før har sett.

Blant annet dukker Duo Urunovs raske klesskifte-nummer opp. Her forsvinner elegante antrekk i løse luften for så å bli erstattet av nye. Rett foran dine egne øyne.

– Dette er nok noe som nordmenn ikke har sett tidligere. Faktisk har jeg ikke opplevd maken selv, heller. Til og med klappsetene kommer til å applaudere, sier turnéleder Are Arnardo om det utrolige innslaget.

Akrobatikk

Årets show byr også på spektakulær sykkelakrobatikk med BMX-flips og Trial-tricks der det tråkkes til med stor kraft i en hinderløype.

Det samme gjelder svenske David Hammarberg. Han er en av Sveriges få profesjonelle cirkusartister og lager flyakrobatikk i en kombinasjon av trapez og Bungee.

Cirkus Arnardo er en arena der tilskuerne kommer tett på aktørene, kun et popcornkast unna. Og der innholdet skifter i stort tempo, mellom øyeblikk som får publikum til å le, hviske, forbauses, eller til å sitte musestille med prikkende gåsehud.

Og det er mye mer:

LEKEN VOV-FAKTOR: Laura Urunova med borzoi-hunder i Cirkus Arnardo.

LEKEN VOV-FAKTOR: Laura Urunova med borzoi-hunder i Cirkus Arnardo. Foto:

En stor gruppe papegøyer entrer manesjen iført naturens skarpeste farger, mens cirkusklovnene Los Sitos besøker Norge for første gang med elleville spillopper.

De hestefrelste får møte vakre ponnier i unikt samspill med lamaer, mens Borzoi-hunder og pudler sørger for leken VOV-faktor.

Se og lær når Steacy Giribaldi virkelig får stigen til å balansere, og hold pusten når Double Risk spenner armbrøsten og sikter seg inn.

Alt er med. Som temposjonglør fra Chile, musikalske klovner og sjarmerende hula-hoop fra Italia.

I 2018 var det forresten 250 år siden det moderne cirkuset ble født, i England, i 1768.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken