Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg har aldri opplevd maken. Til og med klappsetene kommer til å applaudere

Artikkelen er over 2 år gammel

FINSTADBRU: Cirkus Arnardo frister med topptrimmet muskelmann i årets show, som gjester Finstadbru stadion.

Denis Ilchenko (33) fra Ukraina er en av verdens sterkeste menn og har fått sin egen rekord i Guinness rekordbok.

Han trekker biler med tennene, sjonglerer himmelhøyt med tunge bildekk og løfter telefonstolper over hodet med halve crewet hengende på som ekstra vekt.

Det er ikke noe rart mannen er Cirkus Arnardos hovedattraksjon i årets oppsetning.

Torsdag 9. august kommer det kjente sirkuset til Finstadbru stadion.

– Dette er nok noe som nordmenn ikke har sett tidligere. Faktisk har jeg ikke opplevd maken selv, heller. Til og med klappsetene kommer til å applaudere nå, sier sirkusdirektør Arild Arnardo om sin nye hovedattraksjon.

Den nye forestillingen byr også på cosplay-artist og slangemennesket Kelly Saabel som skyter piler med foten mens hun balanserer på hendene som en alveprinsesse i Middle-earth.

Det samme gjelder Kenya Boys. Her er det fart, glade rytmer, limbodans, ild og akrobatikk i skjønn forening fra Afrikas hjerte.

250-årsjubileum

Cirkus Arnardo er en arena der tilskuerne kommer tett på aktørene, kun et popcornkast unna. Innholdet skifter i stort tempo, mellom øyeblikk som får publikum til å le, hviske, forbauses eller til å sitte musestille med prikkende gåsehud.

Og det er mye mer: En stor flokk Siberian husky og samojedhunder stormer inn i manesjen i ekspress-fart, mens Clown André besøker Norge for første gang med rød nese og nye humørfylte idéer.

De hestefrelste får møte vakre pinto-ponnier i frihetsdressur fremført av hestepedagog Yvonne Lübben, mens barna kan fryde seg når Diana Boiachin blåser fargerike såpebobler i mega-format. Samtidig er det bare å holde pusten når Duo Costache kjører dødshjul i 10 meters høyde.

– Dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner. Og naturligvis støpt i en moderne form som fenger. Så, joda, vi viser virkelig muskler i år, sier sirkusdirektør Arild Arnardo.

I 2018 er det forresten 250 år siden det moderne cirkuset ble født, i England, i 1768. Dette blir markert over hele Europa.

Kommentarer til denne saken