Høland og Setskog elverk er et samvirkelag som eies av 6.700 nettkunder i Høland og Setskog. Nå inviterer elverket eierne/medlemmene til diskusjon om framtida.

– Høland og Setskog er ikke det samme som for 20 år siden. Det har skjedd en urbanisering i samfunnet, og hvis vi ikke tenker nytt eller setter oss gode mål for framtida, står vi på stedet hvil mens resten av samfunnet utvikler seg, sa elverksjef Geir Rismyhr da Indre Akershus Blad i fjor sommer omtalte strategiprosessen elverket skal i gang med.

Rismyhr påpeker at elverkets oppgaver i dag er helt andre enn de var i starten, da formålet var å skaffe bygda elektrisitet.

– Strøm var kritisk infrastruktur den gang. I dag er det også fiber. Nå har 85 prosent av innbyggerne i elverkets konsesjonsområde fått fiber. Hva skal vi gjøre med resten, spør Rismyhr og inviterer til debatt.

Lokale folkemøter

Han håper mange møter opp på folkemøtene som starter på Løken torsdag 26. januar. Påfølgende uker står Hemnes, Setskog og Bjørkelangen for tur.

– Nå kan medlemmene si hva de ønsker at samvirkelaget skal brukes til. Hva burde de 400 millionene som elverket har i verdi brukes til i lokalsamfunnet? Hvilke fordeler ser medlemmene for seg å ha? Som et samvirkelag burde våre medlemmer ha en økonomisk fordel av dette. Men hva skal dette være, spør elverksjefen retorisk.

– Nå ønsker vi å høre hva medlemmene, altså eierne av elverket, ønsker, sier han.

På agendaen for møtet står blant annet prisen på nettleie, bredbånd/fiber, pris på tjenester som leveres av samvirkelaget og hva elverkets overskudd skal brukes til.

– Vi håper mange møter opp, og byr på kaffe og kaker, sier Geir Rismyhr.