Sisteårsjunioren og SHIULs eneste hardtsatsende langrennsløper har hatt en trøblete sommer, der veldig mye av grunntreningen i en firemånedersperiode ble spolert.

– Jeg pådro meg en bihulebetennelse i slutten av april. Det måtte flere penicillinkurer og lang tid til for å knekke den, forteller Holmbro.

Han er nå i gang med fjerde og siste året på skigymnaset i Meråker etter at han valgte å dele opp tredjeåret i to for å kunne satse enda mer på langrenn. I slutten av august var han friskmeldt og siden har treningen gått uten avbrekk.

Les også: Lokale ungdommer involvert i masseslagsmål

– Siden har jeg hatt en bra formutvikling, og helgens resultater var positive, forteller han.

Helgen på Natrudstilen ble innledet med en imponerende sjetteplass i sprintprologen fredag. Noe som viste at den høyreiste SHIUL-løperen har et solid fartsgrunnlag. I kvartfinalen gikk det derimot ikke helt som håpet på bakgrunn av prologen.

– Jeg ble sperret inne og kom meg aldri fram. Surt, for jeg følte jeg hadde mer inne.

Åttendeplassen på spesialdistansen 10 kilometer dagen etter, var derimot en stor opptur, spesielt med tanke på at den var i klassisk. På søndagens 20 kilometer med skibytte ble det en 15. plass. I begge løpene var han under minuttet bak vinneren.

Les også: Vi handler mer enn noensinne på nett: Sjansen er stor for at du får en pakke fra Kina under treet i år

– Hvor har du lagt lista for vinteren etter den trøblete barmarksesongen?

– Jeg har tro på at formen skal komme enda mer utover vinteren, og har fryktelig lyst på å gå styggfort på 10-kilometeren under junior-NM i mars. Den går også i fristil, som jeg så langt har likt meg best i. Men åttendeplassen på klassisk lørdag var et tegn på at det går an å gå fort der også.

På seniorsiden viste Johan Hoel igjen solid form og vant 10 kilometer klassisk med 17 sekunders margin til Morten Eide Pedersen. Bror Amund ble nummer 13.