– Vi satte ny rekord med 420 deltakere i 2016. Det hadde vært grådig artig dersom vi klarte å passere 500 i år. Vi har uansett trua på at mange vil være med, sier rittgeneral Raymond Hesthaug.

Den store nyheten i år er den 83 kilometer lange landeveisløypa om Rømskog. Her blir det ekstra gulrøtter å hente for deltakerne med størst konkurransementalitet.

Les også: - Vervet i idrettslaget gir meg energi

Det er også mulig å sykle ei løype på 38 kilometer, uten tidtaking under landeveisrittet.

– På klatreetappen Mount de Rømskog vil det delt ut ei klatretrøye for dem som bruker appen Strava. Når rytterne passerer Rømskog sentrum, vil rømsjingene stå og heie. Rømskog IL deler ut 1.000 kroner og fripass til Unionsmarathon til beste mann og kvinne som passerer dem, forteller Hesthaug.

SHIUL og Rømskog IL er således samarbeidspartnere om årets Krepseritt, som er det sjette i rekken.

Andre løyper inkluderer terrengrittet (28 eller 56 kilometer) og familierittet (opp til tre runder på 1,6 kilometer).

– Flere racere, blant andre Greg Saw, har meldt seg på terrengrittet og vi er spente på om rekorden fra i fjor består. Vi er et ritt for hele familien og kjører det populære familierittet som i fjor. Vi premierer den beste skoleklassen med tur til Østfoldbadet, avslutter Hesthaug.

Lunsjgeneral Jane Brit Løland i SHIUL står sin vane tro klar, sammen med sine faste dugnadsarbeidere, og kan love krepselunsj til alle deltakere under Krepserittet.

Kortreist lunsj

– For syklistene er lunsjen inkludert, men også publikum kan spise seg gode og mette for en rimelig penge. Det er kun kortreist mat. Hønene til Fredrik Strengen verper for harde livet, slik at det blir egg. Kenneth Krogh sørger for polarbrød og Rita Wennemo i Coop i Hemnes senter sørger for resten av maten. Takket være disse sjenerøse sponsorene holder vi kostnadene nede, forklarer Løland.

Serveringen av lunsjen vil gå av stabelen i klubbhuset, men dersom været tillater det vil det bli satt ut bord og stoler utenfor både klubbhuset og Søndrehallen. I tillegg vil det bli ordinært kiosksalg i kafeen i hallen.

– Vi har også flere ungdommer som står på drikkestasjonene rundt rittet. Folk er flinke til å stille opp på dugnad, avslutter Løland.