– Håper på 2.000 tilskuere på Setten

SAMARBEID PÅ ISEN: Per Lorentzen (t.v.) fra Setskog IF og Tomas Ottesen fra NMK Aurskog-Høland samarbeider om en motorfestival på Setten. Ottesens datter Tiril er blant de som gleder seg mest! Foto: Roger Ødegård

SAMARBEID PÅ ISEN: Per Lorentzen (t.v.) fra Setskog IF og Tomas Ottesen fra NMK Aurskog-Høland samarbeider om en motorfestival på Setten. Ottesens datter Tiril er blant de som gleder seg mest! Foto: Roger Ødegård

Artikkelen er over 3 år gammel

SETSKOG: Pål Anders Ullevålseter kommer. Dennis Hauger kommer. Festivalgeneral Tomas Ottesen i Setskog Motorfestival håper publikum kjenner sin besøkelsestid søndag.

DEL

– Jeg har tro på at det kan komme mellom 1.500 og 2.000 tilskuere søndag. Det har vært kun positive kommentarer og mange har sagt at de kommer. Motorinteressen er stor i Aurskog-Høland. Dessuten har vi et meget spennende program å by på for alle – i nesten alle aldre – fra proffer til nybegynnere, sier Ottesen, som jobber for fullt for å få alle brikker på plass i forkant av arrangementet.

Det er NMK Aurskog-Høland og Setskog IF som samarbeider om den nystartede festivalen, selve ansvaret for arrangementet er det NMK som står for.

Les også: - Dette er så moro og en kjempedag for oss alle

Aurskog-Høland har lange tradisjoner for motorløp på isen, billøpene på Bjørkelangensjøen trakk flere tusen tilskuere i sin tid. Denne gangen er det tohjulingene og lettere firehjulede kjøretøy som skal i ilden.

– Det blir et sterkt søkelys på barn. Alle som har fylt fem år og som løser engangslisens og er medlem i en motorklubb, kan få prøve seg. Vi vil være behjelpelige med både lisens, innmelding og utlån av sykler og utstyr denne dagen, forteller Ottesen.

Det blir også oppvisning i crosscart, short car, sidevogns-MC med pigger og gokart.

– Enduro-legenden Pål Anders Ullevålseter kommer også. Han kjører en runde først og ingen vet hvor god tid han tar seg. Det kan jo hende han får en telefon fra Dakar! Den som kjører tettest opp mot tida Pål Anders bruker, vinner. Det blir såkalt idealtid, da har alle en sjanse til å vinne, forklarer Ottesen.

Verdensstjernen Dennis Hauger fra Aurskog vil dessuten kjøre oppvisning i Tangenvika denne søndagen.

– Samarbeidet med Setskog IF går knirkefritt. Vi har mange på dugnadslistene, men vi har plass til flere, fastslår Ottesen.

Aurskog-Høland kommune har også gitt sin tillatelse.

– En stor takk til grunneier Inge Engh på Tangen og de folkevalgte som ser verdien av et slikt arrangement, sier Ottesen.

– Dette blir et skikkelig familiearrangement. Jeg vil oppfordre alle som har crossykkel eller ATV til å komme og kjøre under lovlige former på Setten.

Artikkeltags