Unni og Per inviterer til padlefest: – Vi gleder oss!

FESTIVALKLARE: Unni Frøjd-Nilsen og Per Lorentzen i Setskog Padlefestival er klare for årets arrangement. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

FESTIVALKLARE: Unni Frøjd-Nilsen og Per Lorentzen i Setskog Padlefestival er klare for årets arrangement. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

100-årsjubilant arrangerer maraton på vannet.

DEL

Padlefestivalen på Setten arrangeres for fjerde året på rad, nå også med maratonpadling på programmet.

NM i maratonpadling arrangeres på innsjøen Setten 16. juni.

100-åringen Setskog IF arrangerer festivalen i samarbeid med Norges Padleforbund.

– Vi gleder vi oss for første gang til å samle kajakkpadlere fra hele Norge til NM i maratonpadling. Padlefestivalen passer for både barnefamilier, mosjonister som ønsker en rolig padletur, øvede turpadlere og konkurransepadlere, forklarer leder Unni Frøjd-Nilsen i SIFs padlegruppe, ei gruppe som er idrettsforeningens største.

Setten har 70 kilometer strandlinje, rikelig med viker, øyer, svaberg og sandstrender og ikke minst rent og klart vann.

– Setten er et yndet sted for padlere, sportsfiskere og bade- og campinggjester. Vi ønsker store og små tilskuere velkommen til Setskog padlefestival 2019 og med NM i maratonpadling i spissen går vi inn for å tilby en publikumsvennlig begivenhet. Det legges opp til at kajakkene skal bæres et lite stykke på land på Tangen ved vending, så det kan bli litt action både til lands og til vanns her, sier leder Per Lorentzen i padlefestivalen.

Det faglige er i gode hender, ikke minst takket være den tidligere verdensmesteren Arne B. Sletsjøe fra Norges Padleforbund.

Han har ansvaret for maraton i padleforbundet og har vært på Setskog for å kvalitetssikre arbeidet og planene som er gjort så langt.

– Han vant VM-gull i kajakk i 1987. Det er en stor fordel og en ære å ha en slik kapasitet med på laget. Norge er jo en stor padlenasjon med stolte tradisjoner, påpeker Lorentzen.

Tradisjonen tro har Setskog IF mange funksjonærer i sving på arrangementsdagen, rundt 60 i tallet, men det har også blitt arbeidet dugnad i forkant.

– Strandområdet er rensket og klart for overbæringen. De tradisjonelle festivalløpene er avgjørende for padlefestivalen og vi gleder oss til å ønske alle padlere i kajakk, i kano og på brett velkommen til Setten. Vi håper på mange besøkende og rekorddeltakelse i år. Vel møtt, avslutter Unni Frøjd-Nilsen.

PS Eirik Verås Larsen og kona Mira Larsen har meldt seg på padlefestivalen. Han har vunnet OL-gull to ganger.Artikkeltags